Advent u Linzu, Češkom Krumlovu, dolini Dunava i austrijska jezera

Češki Krumlov Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Adventska putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Češka

Vrijeme trajanja

Trajanje

3 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 45 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
08.12

Opis programa

Advent u Linzu, Češkom Krumlovu, dolini Dunava i austrijska jezera

Autobusom iz Zagreba
3 dana/2 noćenja
Smještaj: u hotelu 3/4* na području Linza/Wellsa

1.DAN ZAGREB - DOLINA DUNAVA WACHAU - KREMS – MELK – LINZ - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba u 05.30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju I Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Putovanje se nastavlja prema području austrijske doline Dunava Wachau koja je pod zaštitom Unesca. Slikoviti krajolik s vinogradima, malim selima, dvorcima i utvrdama na brežuljcima privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Posjet gradiću Kremsu starom više od 1.000 godina I poznatom po vinu i senfu. Šetnja starim gradom do župne crkve, Piaristenkirche i ulice Landstrasse. Slobodno vrijeme za kavu i posjet božićnom sajmu. Vožnja uz obalu Dunava do gradića Melk poznatog po velikom benediktinskom samostanu. U slikovitom mjestu održava se božićni sajam. Nastavak vožnje do Linza. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN HOTEL - ČEŠKI KRUMLOV - LINZ - HOTEL
Doručak. Izlet u obližnju Češku i u jedan od najljepših malih srednjoeuropskih gradova – Česki Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u prohujala vremena! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u češkoj pivnici u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca posebno privlačnom u ovo blagdansko doba godine. Povratak u Linz. Šetnja gradskim središtem trećeg najvećeg grada Austrije do gradske vijećnice, katedrale, starog grada I trga Hauptplatz.  Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu i posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN HOTEL - AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB
Doručak. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim gradićima. Vožnja romantičnom cestom austrijskih jezera uz jezero Traunsee, Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Vožnja do obala slikovitog jezera  Wolfgangsee. Dolazak do ljupkog i idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru I dalje do gradića Bad Aussee. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim  satima.

*Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Održavanje božićnih sajmava u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti I turističkih ureda.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 99 € (745,91 kn)(obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Popusti: Treća osoba na pomoćnom ležaju bez popusta

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 € (113,02 kn)
- sjedala 3 I 4 u prvom redu doplata po osobi 15 € (113,02 kn)
- sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 € (113,02 kn)
- bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 € (52,74 kn)
- prazno sjedalo u autobusu (ako želite sjediti sami) 50 € (376,73 kn)
Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Preporuka putovanja:
Na ovom ćete dinamičnom adventskom  putovanju upoznati vrlo raznolike krajolike Austrije I Češke uz brojne zanimljive posjete, gradove i slikovita mjesta uz veliko bogatstvo različitih manjih i većih božićnih sajmova. Putovanje vodi preko austrijske doline Dunava Wachau, povijesnog Českog Krumlova i grada Linza do područja austrijskih jezera. Putovanje za putnike koji traže bogatstvo I različitost sadržaja!

Važne informacije:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
razglede prema programu
smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* na području Linza/Wellsa
licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
informativne cijene nekih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni): benediktinski samostan Melk 13 €, dvorac Češki Krumlov 240 CZK, Landesmuseum Linz 6,50 €, muzej Ars Eloctronica Linz 12 €
dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
gradske vodiče
putno osiguranje

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene