Andaluzija 2021.

Granada, Španjolska

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Madrid

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

5 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 45 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

ANDALUZIJA 2021.
5 dana izravnim letom iz Zagreba
6.10. – 10.10.2021.
GARANTIRANI POLASCI

Vrijednost više: uključene ulaznice za Mezquitu u Cordobi, Alhambru u Granadi, Alcázar u Sevilli i katedralu u Sevilli

Predviđeni hoteli:
Cordoba: Hotel Cordoba Center 4*
Granada: Hotel Abba 4*
Sevilla: Hotel Exe Sevilla Macarena 4*

1. dan:   ZAGREB – SEVILLA – CÓRDOBA  /  srijeda, 6.10.2021.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Sevillu predviđen u 08:30. Dolazak u Sevillu planirano u 11:30 po lokalnom vremenu. Po slijetanju i iskrcaju prtljage odmah nastavljamo putovanje, ovaj put autobusom, prema 150 km udaljenoj Córdobi, jednom od najstarijih europskih gradova i grada s čak četiri lokaliteta na listi svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO. To Córdobu čini gradom s najviše UNESCO zaštićenih lokaliteta u svijetu, više čak i od poznatijih Rima i Pariza, a to su redom: La Mezquita  (džamija/katedrala), povijesno središte grada, Medina Azahara i svjetski slavna La Fiesta de los patios (Festival dvorišta) - tradicija od 1918. godine u kojoj lokalno stanovništvo svake godine u svibnju otvara svoja dvorišta ukrašena cvijećem za susjede, turiste i putnike namjernike… Po dolasku smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju Córdobom s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan:   CÓRDOBA – GRANADA  / četvrtak, 7.10.2021.
Doručak i odjava iz hotela. Razgled nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija/katedrala "Mezquita", simbol grada i čudo maurske arhitekture (ulaznica u cijeni); slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st... Polazak prema Granadi, smještenoj u podnožju Sierra Nevade, posljednjem uporištu Maura na Pirinejskom poluotoku koji su se tu zadržali sve do 1492. godine. Granada je na glasu kao jedan od naljepših i najposebnijih španjolskih gradova te postoji mnogo španjolskih izreka koje govore o ljepoti ovoga grada koji će opčiniti svakoga: "Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa"; "Ako trebate vidjeti samo jedan grad u Španjolskoj - neka to bude Granada", "Nema ničeg goreg nego doći u Granadu, a biti slijep", itd.... Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo odlazak na flamenco show, uz doplatu, jer je Andaluzija pravo mjesto za doživjeti iskonski flamenco! Noćenje.

3.dan:   GRANADA  /  petak, 8.10.2021.
Doručak. Odlazak u razgled slavne palače Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. st. (ulaznica u cijeni). Ovo arhitektonsko remek-djelo jedno je od ne samo španjolskih, nego i europskih, odnosno svjetskih bisera. Maurski vladari su Alhambru zamislili kao raj na zemlji, stoga će vas cijeli kompleks zaista ostaviti bez daha i dati osjećaj uzvišenog mjesta. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14. st., te dva ulaza, Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Obilazak nastavljamo razgledom Al Casabe, palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova. Toranj Comares najviši je u palači, a u njemu je bila smještena Prijestolnička, zvana još i Izaslanička dvorana, koju je koristio vladajući (sultan) za primanje svojih izaslanika. U 18. i 19. stoljeću Alhambra je ostala gotovo zaboravljena, u njoj su živjeli beskućnici i prosjaci, a Napoleon je u svojim pohodima razrušio čak dva tornja Alhambre. Srećom, tornjevi su obnovljeni, a od 1870. g. Alhambra je zaštićena i proglašena nacionalnim spomenikom, dok je od 1984. godine i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine! Nakon razgleda kompleksa kraće slobodno vrijeme. Poslijepodne odlazak u središte Granade gdje ćemo vidjeti povijesnu jezgru grada, trgovačku ulicu Alcacerias, Plaza Nueva, Capillu Real (posljednje počivalište slavnog kraljevskog para, Izabele i Fernanda). Tko želi, preporučujemo individualni posjet kapeli. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo posjet poznatoj četvrti Albaícin, uskih i vijugavih uličica u usponu, s koje ćete napraviti najljepšu fotografiju Alhambre. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan:   GRANADA – MÁLAGA – RONDA - SEVILLA   /  subota, 9.10.2021.
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Málagi, rodnom gradu velikog Pabla Picassa. Málaga dugo nije privlačila turiste kao lučki grad, ali doživjela je renesansu posljednjih desetljeća i više ne privlači samo turiste željne pješčanih plaža... Po dolasku kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina.. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios i za kratki cortado. Autobusom nastavljamo prema slikovitoj Rondi, smještenoj na stmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, a legendarna matadorska obitelj Romero je upravo u Rondi postavila osnovna pravila borbe s bikovima. Kraće slobodno vrijeme u povijesnom središtu za šetnju i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema Sevilli. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe, predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju do povijesnog središta grada, do četvrti Santa Cruz. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan   SEVILLA – ZAGREB  /  nedjelja, 10.10.2021.
Doručak i odjava iz hotela. Razgled prijestolnice Andaluzije, veličanstvene Seville: posjet Trgu Plaza de España, zasigurno najvećoj atrakciji parka Marije Luise jer se prostire na preko 50 000 četvornih metara, po nekima i najljepšim dijelom Seville pa nije čudo da mnoge razglednice grada sadrže upravo taj motiv. Razgled nas dalje vodi preko Real Alcázara (ulaznica u cijeni), nekadašnje maurske vladarske palače i veličanstvene sevillske katedrale (ulaznica u cijeni) s preko 30 oltara i slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zúrbarana i Goye, do mauzoleja Kristofora Kolumba i 96 m visokog tornja Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom. Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, stare židovske četvrti uskih uličica i malih trgova s palmama i stablima naranči, gdje možete kušati brojne sevillske specijalitete. Poslijepodne preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquívir od Zlatnog Tornja - Torre del Oro ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom španjolskog slikarstva (Murillo, Zúrbaran, Ribera, Velazquez - ulaz besplatan). Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku za shopping i kupnju suvenira ili odlazak na pravi tapas - prvu stvar koja padne na um kad govorimo o hrani i Sevilli. Iako ih možete naći diljem Španjolske, oni u Sevilli su najbolji. Transfer do zračne luke i prijava na let za Zagreb s predviđenim polijetanjem u 18:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 21:00 sati. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi: First minute 4.790 kn / Redovna cijena 4.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi

Prijevoznik: Croatia Airlines
06OCT          ZAGREB 08:30        SEVILLA    11:30
10OCT          SEVILLA 18:00        ZAGREB  21:00

NAPOMENA:
Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na pu, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti različito je tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Doplata za ulaznice (prema želji):
Flamenco show u Andaluziji 390 kn, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 osoba

Popusti i doplate:
• 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
• 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

VAŽNE INFORMACIJE
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Iberia Airlinesa objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- *U zadnje noćenje nije uključen doručak zbog ranog odlaska iz hotela na transfer prema zračnoj luci.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Madrid je glavni grad Španjolske od 1561. godine. Grad Madrid ima 3.228.359 stanovnika po popisu stanovništva iz 2005. godine, dok istoimena regija broji 5.561.748 stanovnika.

Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana. Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16 sati
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sevilla – Zagreb
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 15 kg maksimalnih dimenzija 158 cm i ručna prtljaga do 5 kg, dimenzija 55x35x25 cm
jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Córdobi u dvokrevetnim sobama
dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Granadi u dvokrevetnim sobama
jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Sevilli u dvokrevetnim sobama
prijevoz autobusom i sve razglede prema programu
ulaznica za Mezquitu i lokalnog vodiča, Córdoba
ulaznica za Alhambru i lokalnog vodiča, Granada
ulaznica za Alcázar i lokalnog vodiča, Sevilla
ulaznica za katedralu u Sevilli
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
boravišna pristojba
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade - 990 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
flamenco show i večera u Granadi - 390 kn, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 osoba
napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti),
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Lokacija putovanja

Granada, Španjolska

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
4.990 kn 4.790 kn