Bali - 10 dana

Bali, Indonezija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Bali

Vrijeme trajanja

Trajanje

10 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 20 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
03.01

Opis programa

Bali - 10 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
10 dana / 7 noćenja
Smještaj: u hotelu 4* u Ubudu i u hotelu 4* na plaži u Nusa Dui
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

1. DAN 3.1.: ZAGREB - ISTANBUL
Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije, u 18:00 h. Slijedi polazak u 20:00 h prema Istanbulu.

2. DAN 4.1.: ISTANBUL-BALI/UBUD
Dolazak u Istanbul predviđen u 00:10 h. Slijedi nastavak leta u 01:50 h prema Denpasaru. Slijetanje u Denpasar u 19:15 h (lokalno vrijeme). Nakon carinskih formalnosti na izlazu će vas dočekati lokalni agent s tablom Mondo travel/Panorama Tours. Nakon provjere imena svih putnika primit ćete paket dobrodošlice I sve potrebne informacije vezane uz vaš boravak na Baliju. Transfer do hotela Om Ham Retreat 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN 5.1.:BALI/UBUD
Doručak. Dan slobodan za jogu (9h-10h), kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite i kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove.  Noćenje.

4. DAN 6.1.: BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING
Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 7.1.: BALI/UBUD
Doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (9h-10h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom),  Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa ali savršenog okusa.  Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

6. DAN 8.1.: UBUD/CELUK/BATUBULA/ NUSA DUA, BENOA
Doručak. Odjava iz hotela. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Na putu do hotela na plaži vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas i Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Potražite ručno izrađene suvenire u selu selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata ili pak selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti. Dolazak u hotel Nikko Bali Benoa 5*. Smještaj u sobe, noćenje.

7. DAN 9.1.: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/HOTEL BENOA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak.  Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i  odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN 10.1. BALI/ /NUSA DUA
Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge (9h-10h), kupanje, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu.  Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje.

9. DAN 11.1.: BALI/NUSA DUA/DENPASAR-ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela do 12:00 h (stvari možete ostavit u prostoriji za prtljagu blizu recepcije hotela). Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Obavijest o vremenu transfera do zračne luke Denpasar prmit ćete od lokalnog agenta. Po dolasku u zračnu luku priprema i prijava za let prema Istanbulu s polaskom u 21:25 h.

10. DAN 12.1.: ISTANBUL-ZAGREB
Slijetanje u Istanbul u 05:40 h. Slijedi let za Zagreb u 08:15 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 08:25 h.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

Doplata:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 400 € (3.013,80 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata po želji za dodatne satove joge: 25 € (188,36 kn) osoba/sat
- pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 € (1.883,63 kn)

Doplata po želji:
- BALI SWING s ručkom: 50 € (8376,73 kn) po osobi
- NUSA PENIDA s ručkom: 110 € (828,80 kn) po osobi
- ELEPHANT SAFARI s ručkom: 110 € (828,80 kn) po osobi
- WHITE WATER RAFTING s ručkom, ca 2,5 h: 60 € (452,07) kn po osobi

Informacije o letu:
Red letenja:
TK  1056  03JAN  ZAGIST  20:00   00:10
TK  66    04JAN  ISTDPS  01:45   18:55
TK  67    11JAN  DPSIST  21:25   05:40
TK  1053  12JAN  ISTZAG  08:15   08:25
Prtljaga: 1 kom 30 kg predane prtljage + 1 kom 8 kg ručne prtljage

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
- viza po dolasku na Bali USD 35.00/osobi-plaćanje na licu mjesta (moguće je platiti u Eur, USD, lokalnoj valuti ili karticama Mastercard, Visa)
- putovnica mora vrijediti mnimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
!!!prije početka putovanja potrebno je ispuniti:  https://ecd.beacukai.go.id/

Više detalja: https://www.indonesia.travel/tw/en/news/latest-travel-regulations-to-enter-bali

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Indoneziju na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines)
transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui,
sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 € (1.883,63 kn)
putno osiguranje (preporučamo)
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene