Bratislava - Nova godina

Bratislava - Slovačka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Slovačka

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

3 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 58 osoba

ZG-VŽ-ČK

Polazište

ZG-VŽ-ČK

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Opis programa

Bratislava - Nova godina 
3 dana autobusom
31.12.2021. – 02.01.2022.
GARANTIRANI POLAZAK
Smještaj: Hotel Ibis Centrum Bratislava 3*, hotel u centru

Uz Zagreb moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu bez doplate

1.dan:    ZAGREB – BRATISLAVA  31.12.2021., petak
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5 sati. Vožnja u smjeru Varaždina i Čakovca (moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz najavu kod rezervacije putovanja) te dalje kroz Sloveniju i Austriju do Slovačke. U Bratislavu stižemo u ranim poslijepodnevnim satima. Najprije odlazimo do dvorca Bratislavsky hrad, koji je najpozatija bratislavska znamenitost (ulaznica za bratislavski dvorac se doplaćuje na licu mjesta). Poslije obilaska dvorca, odlazak u središte grada gdje ćemo prošetati i vidjeti najpoznatije gradske znamenitosti: gradska vijećnica – glavni trg – franjevački samostan – Mirbach palača – katedrala sv. Martina – palača Palffy – Slovačko narodno kazalište. Slobodno vrijeme. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Doček Nove godine na trgovima i ulicama grada (organizacija dočeka na javnim trgovima i ulicama u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti).  Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

2.dan:    BRATISLAVA – fakultativni izlet MALI KARPATI i POSJET VINARIJI  01.01.2022., subota
Kasniji doručak. Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Mali Karpati i posjet vinskim cestama. Mali Karpati planinski su lanac koji se prostire u zapadnoj Slovačkoj od Bratislave do Novog Mesta nad Vahom. Omeđeni su rijekama: Dunav na jugu, Morava na zapadu, Váh na istoku i rijeka Myjava koja dijeli Male od Bijelih Karpata. Regija se sastoji od 12 vinogradarskih područja i obuhvaća administrativno područje od 120 vinogradarskih zajednica. Vinogradi se protežu neprekidnim pojasevima na obroncima Malih Karpata od Bratislave do Pezinoka i dalje u Horné Orešany. Uz mnoštvo vinskih podruma, ponude kvalitetnih vina i lokalnih delicija te mogućnosti uživanja uz opuštenu atmosferu, današnji dan namijenjen je opuštanju. Razgledat ćemo mjestašca kao što su Pezinok, Modra i Svaty Jur te degustirati slovačka vina. Na povratku u Bratislavu provozat ćemo se kroz čuvenu stambenu četvrt Bratislave - Petržalka. Petržalka je sâmo srce sovjetske arhitekture u Bratislavi i podsjeća na komunističko razdoblje. U želji da joj malo poprave izgled, odlučili su je obojati u šarene boje. Želite li vidjeti sedmi najveći viseći most na svijetu - riječ je o bratislavskom Novom mostu ili UFO mostu iznad kojega se nalazi restoran koji izgleda kao leteći tanjur, pa preporučujemo da rezervirate svoje mjesto i uživate u pogledu. Samostalan povratak u hotel. Noćenje.

3.dan:    BRATISLAVA – DEVIN – GRAZ – ZAGREB  02.01.2022., nedjelja
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja do neosvojive utvrde grada Devina. Razgled stare tvrđave s bunarom i palačom (doplata). Dvorac Devin jedna je od najpoznatijih znamenitosti u Slovačkoj. Tvrđava stoji na stijeni, na ušću Dunava u Moravu. Svake godine tisuće turista dolazi ovdje kako bi uživali u šetnji slikovitom okolicom. Nakon posjeta Devinu odlazimo put Austrije, prema Grazu. Po dolasku šetnja gradom s voditeljem putovanja. Prošetat ćemo uz magičnu zgradu Opere poznatom šoping ulicom Herrengasse, vidjet ćemo i dvorište pokrajinskog parlamenta. Stižemo do glavnog trga (Hauptplatz) gdje se nalazi i prekrasna fontana nadvojvode Ivana, štajerskog princa kojeg okružuju četiri žene koje simboliziraju četiri rijeke - Muru, Dravu, Enns i Sann. Nastavljamo prema katedrali i mauzoleju preko poznatog Bermudskog trokuta i Glockenspiel platza s poznatom igrom zvona. Prošetat ćemo uz Muru gdje su smješteni i popularni Kunsthaus i Murinsel, podsjetnici na dane kad je Graz bio europska prijestolnica kulture. Penjemo se na Schlossberg da vidimo poznati Uhrthurm – toranj sa satom, najznamenitiji simbol Graza. Do vrha se može pješice, liftom ili uspinjačom. Slobodno vrijeme za ručak i zadnju kupovinu suvenira. Polazak za Hrvatsku u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak preko Čakovca i Varaždina do Zagreba u koji stižemo u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 990 kn / RC 1.090 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta

Popusti i doplate: 20% popusta za svako od dvoje djece do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvije dvokrevetne sobe)
trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
za posebno sjedalo u autobusu:
1 red – sj. 3,4     100 kn
2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
za dodatno prazno sjedalo u autobusu – 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Napomena:
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
S obzirom da ruta putovanja prema Bratislavi vodi preko Varaždina i Čakovca, nije potrebna nadoplata za iste, ali je potrebna najava mjesta polaska prilikom rezervacije putovanja.

VAŽNE INFORMACIJE:
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Slovačka Republika (slovački: Slovenská republika ili Slovensko) država je Srednje Europe; graniči s Češkom na sjeverozapadu, Poljskom na sjeveru, Ukrajinom na istoku, Mađarskom na jugu i Austrijom na jugozapadu.

Bratislava (hrvatsko arhaično ime Požun) glavni je grad Slovačke i luka na Dunavu; 413 192 st. (2012). Leži uz slovačku granicu prema Austriji i Mađarskoj. U starome dijelu grada, na brežuljku iznad Dunava, dominira dvorac izgrađen u XVIII. st. na mjestu dvorca iz IX. st. (danas muzej); sačuvane su i gotička katedrala sv. Martina (1302.–1452.) u njoj su krunjeni ugarski kraljevi, stara gradska vijećnica (XV. st.; danas gradski muzej), srednjovjekovna gradska vrata (rekonstruirana u XVIII. st.), barokne građevine (palača Grašalković danas je rezidencija slovačkog predsjednika).

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Slovačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Slovačkoj nalazi se u Bratislavi, a u Austriji (Štajerskoj) u Grazu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici (Bratislava) nalazi se na adresi Mišíkova 21, 811 06 Bratislava, Slovačka. Kontakt podaci: tel. 00 421 2 57 20 20 90, 00421 2 57 20 20 91, fax. 00 421 2 54 43 53 65, e-mail. vrhbrat@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: mr.sc. Aleksandar Heina.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke):  ponedjeljak, srijeda i petak 10-13 sati
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 421 911 718 663

Konzulat Republike Hrvatske u Republici Austriji (Graz) nalazi se na adresi: Joaneumring 18/IV, A-8010 Graz, Austrija. Kontakt podaci: tel. 0043 316 33 82 50, fax. 0043 316 33 82 50 – 14. Počasni konzul: dr. Nikolaus Hermann.

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
dva noćenja u hotelu 3* u Bratislavi u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
vanjske razglede prema programu
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
ulaznicu za Bratislavsky hrad – 3 eur riznica, 10 eur za kompletan postav s riznicom (plaćanje na licu mjesta, cijena je informativnog karaktera)
fakultativni izlet autobusom „Mali Karpati“ uz degustaciju slovačkih vina – 20 eur po osobi, minimalni broj prijavljenih putnika je 25 osoba
ulaznicu za dvorac Devin – 5 eur po osobi (informativna cijena)
doplatu za jednokrevetnu sobu – 490 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
napojnicu za vozača i vodiča - po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Lokacija putovanja

Bratislava - Slovačka

ID01 - 547

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
1.090 kn 990 kn