Island - 5 dana

Reykjavik - Island Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Island

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

5 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
29.09

Opis programa

Island
Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane
5 dana / 4 noćenja
Smještaj: u hotelu 3*

Posjetite zemlju u kojoj se ledenjaci i vulkani još uvijek bore za prevlast, gdje krajolik  obilježavaju gejziri s naletima tople vode, gdje je svaki pogled na uvale i fjordove prava poslastica za ljubitelje prirode. Stotine riječnih korita, usamljeni mostovi i raznoliki krajolici samo vas pozivaju da posjetite otok. Neka vas ljubaznost Reykjavika iznenadi. Uronite u jednu od stotinjak vanjskih kupališta s vrućom vodom. Island je puno više od toga, samo ga morate vidjeti i doživjeti!

1. dan LJUBLJANA − KEFLAVIK – REYKJANES – poluotok REYKJAVIK
Mjesto okupljanja putnika u Zračnoj luci Jože Pučnik Ljubljana i let za Keflavik. Nakon slijetanja, vožnja autobusom uz poluotok Reykjanes do Hafnira, gdje se spajaju euroazijska i sjevernoamerička tektonska ploča. Vožnja do Reykjavika, smještaj u hotel i noćenje.

2. dan REYKJAVIK (“ZLATNI TROKUT”: BHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT)
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. „Zlatnom trokutu". Vožnja do Nacionalnog parka Bhingvellir, gdje je 930. godine osnovan prvi islandski parlament. Šetnja među stijenama okamenjene lave. Nastavite do geotermalnog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir i gejzir Strokkur, koji ispušta  svakih 5 do 10 minuta. Nastavak staze do slapa Gullfoss (Golden Waterfall) koji se u tri etape spušta 32 m duboko u klanac. Posjet crkvi Skalholt. Povratak u Reykjavik i noćenje.

3. dan REYKJAVIK (pogledajte REYKJAVIK i/ili PLAVU LAGUNU)
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (uz doplatu) posjeta Reykjaviku, gdje živi više od polovice svih Islanđana. Reykjavik je najsjeverniji glavni grad svijeta. Posjetite stari i novi dio grada, luku, veličanstvenu crkvu Hallgrimur, Perlan (Biser), posjetite skulpture Asmundura Svenssona i Nacionalni muzej. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme ili (uz doplatu) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi. Noćenje.

4. dan REYKJAVIK ("JUŽNA AVANTURA": SLAP SELJALANDSFOSS - SLAP SKOGAFOSS – VIK -SOLHEIMAJOKULL Ledenjak)
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta "Southern Adventure" - dan u islandskoj prirodi, doživljavajući kontraste koje samo ova posebna zemlja može ponuditi: vidjet ćete slap Seljalandsfoss koji se spektakularno spušta 60 m i smatra se za jedan je od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Nakon toga slijedi obilazak najvećeg i možda najposjećenijeg slapa Skogafoss. Zaustavite se u mjestu Vik za prekrasne snimke i kratku šetnju po crnom pijesku. Ako vrijeme dopušta, doživite Solheimajokull, jezik poznatog ledenjaka Myrdalsjokull. Noćenje.

5. dan REYKJAVIK – KEFLAVIK – LJUBLJANA
Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalne šetnje, izlete ili posljednju kupnju suvenira. Ako vrijeme dopusti, moći ćete otploviti do mora i promatrati kitove (doplata na licu mjesta) ili se odlučiti za jahanje islandskih konja (doplata na licu mjesta). Prijevoz do zračne luke Keflavik i let za Ljubljanu. Dolazak u Zračnu luku Jože Pučnik Ljubljana u kasnim večernjim satima.


Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn (211,03 €)

Popusti za djecu:
- Djeca do 2 godine sa dvije odrasle osobe putuju besplatno (ukoliko ne koriste sjedalo u zrakoplovu i ležaj u hotelu).
- Djeca od 3 do 11 godina sa dvije odrasle osobe imaju 20% popusta (bez ležaja u hotelu).
- Djeca do 12 godina imaju posebnu cijenu za fakultativne izlete.

Moguće doplate (prilikom rezervacije aranžmana):
- poludnevni izlet u Plavu lagunu: odrasli 800 kn po osobi (106,18 €)
- izlet "Zlatni trokut": 440 kn po osobi (58, 40 €)
- posjet Reykjaviku uz ulaznice: 310 kn (41,14 €)po osobi
- izlet "Južni Avantura": 570 kn (75,65 €) po osobi

Ne nudimo večere u programu, ali naši iskusni vodiči će vam prvog dana putovanja pokazati gdje možete večerati u Reykjaviku i organizirati večere.

NAPOMENA: zbog prilagodbe zračnom prometu i nepredviđenih okolnosti, zadržavamo pravo promijene redoslijeda  ili djelomične izmjene programa uz sadržaj programa koji ostaje isti.

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

Cijena uključuje

prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi,
zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
prijevoz autobusom po programu,
4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama,
autobusni prijevoz zračna luka - poluotok Reykjanes – hotel - zračna luka na Islandu,
pratitelja putovanja (na 30 prijavljenih putnika pratitelj putovanja) te troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
doplata za jednokrevetnu sobu
fakultativni izleti
napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom vodiča, čistoćom autobusa, dobra je praksa nagraditi ih (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 eur po danu po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
napojnicu za vozača – praksa je na inozemnim putovanjima diljem svijeta da se vozaču na kraju ture ostavi napojnica, pa preporučujemo iznos od 1-2 eur po osobi po danu
putno osiguranje

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
7.990 kn

1.060,46€