Jesen u Parizu

Pariz-Francuska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Francuska

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

4 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 20 osoba

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
25.11

Opis programa

Jesen u Parizu
Zrakoplovom iz Zagreba
4 dana / 3 noćenja
Smještaj: u Parizu u hotelu Campanile Paris Porte de Bagnolet  3*
Vrijednost više: uključena boravišna pristojba, popust za dijete

Jeste li znali da je postavljanje Eiffelovog tornja za potrebe Svjetske izložbe u 19. stoljeću, a danas najpoznatijeg simbola Pariza, dočekano s negodovanjem stanovništva, dok je sama građevina smatrana privremenom konstrukcijom? Već šetnja najdužom pariškom avenijom Champs-Élysées, mistika Mona Lise u grandioznom Louve-u ili okusi francuske gastronomije u Latinskoj četvrti govore u prilog misli slavne Audrey Hepburn da je „Pariz uvijek dobar izbor.“

1. dan ZAGREB – PARIZ
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Pariz na letu Croatia Airlinesa, OU 470 u 08.25h. Po dolasku u 10.30h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Nakon prijave i kraćeg odmora odlazak javnim prijevozom do Elizejskih poljana te šetnja ovom glavnom i najdužom pariškom avenijom na kojoj se nalaze brojne palače, kavane, luksuzne trgovine, hoteli, restorani, kazališta i muzeji. Jedna je od najraskošnijih ulica na svijetu koja povezuje najveći gradski trg Concorde sa Slavolukom pobjede, jednim od najpoznatijih simbola grada podignutog u čast francuskim borcima. Odlazak potom do Trga Trocadéro, s kojeg se pruža lijep pogled na Eiffelov toranj i dalje do tog najprepoznatljivijeg, ne samo francuskog, već i svjetskog simbola uz mogućnost posjete. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PARIZ
Nakon doručka odlazak na razgledavanje grada pješice i javnim prijevozom: Trg Nacije, poznati kružni tok sa spomenikom pobjedi Republike; Trg Bastille, na mjestu nekadašnje srednjovjekovne utvrde koja je u 17. i 18. st. postala francuski državni zatvor; Trg Republike; mondena četvrt Le Marais u kojoj je nekoć bila kraljeva rezidencija; Ile de la Cité, jedan od dva prirodna pariška otoka, ujedno i najstariji dio grada u kojem se nalaze Conciergerie, prvi zatvor u Parizu; Palača pravde; Sveta kapela, gotička kapela poznata po pitoresknim vitrajima; katedrala Notre-Dame. Slijedi odlazak do Latinske četvrti, živopisnog dijela grada s mnoštvom tipičnih francuskih bistroa i restorana; bulevari Saint Michel i Saint Germain-Des-Prés najpoznatije su ulice ove četvrti, a tu se nalaze još i Sorbona, najpoznatije sveučilište u Francuskoj; Panteon, vječno počivalište velikana francuske povijesti; Luksemburška palača, poznata po prelijepom vrtu koji se prostire na čak 25 ha. Nedaleko se nalazi i četvrt Montparnasse s istoimenim neboderom (59. katova, 210 m) s kojeg se pruža jedinstven panoramski pogled od 360° na cijeli grad. Onima koji žele ovaj čudesan grad upoznati i iz druge perspektive predlažemo odlazak na plovidbu (jednosatnu ili onu uz večeru) ispod brojnih pariških mostova tijekom kojeg ćete otkriti ljepote obala rijeke Seine. Noćenje.

3. dan PARIZ
Doručak. Današnji dan možete iskoristiti za posjet obližnjem Versaillesu, raskošnom dvorcu i nekadašnjoj rezidenciji francuskih kraljeva, u kojem ćete imati prilike vidjeti izvorne spavaće sobe kraljice Marije Antoanete i kralja Luja XVI, Dvoranu zrcala, prošetati kraljevskim vrtovima poznatim po prekrasnim fontanama.

Oni pak željni zabave mogu dan provesti u pariškom Disneylandu i Walt Disney Studios. Čarobno okruženje koje nadahnjuje maštu, druženje s omiljenim likovima Disneyevih crtića, uživanje u mnogobrojnim predstavama i atrakcijama parka samo su djelić ove nezaboravne avanture.

Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak do umjetničke četvrti Montmartre koja je sačuvala izgled starog Pariza s krivudavim ulicama i starim kućama. Tu se nalazi bazilika Presvetog srca Isusova, groblje na kojem su sahranjene brojne poznate ličnosti te trg Tertre, omiljena pariška adresa umjetnika i slikara, na kojem za uspomenu možete dati izraditi svoj portet. Možete posjetiti i poznate robne kuće Lafayette i Printemps ili pak neki od znamenitih muzeja – Louvre, jedan od najvećih svjetskih muzeja u zdanju nekadašnje kraljevske palače, u kojem se nalazi Mona Lisa, jedna od najpoznatijih umjetničkih slika na svijetu, rad talijanskog renesansnog majstora Leonarda da Vincija; Muzej Orsay, poznat u cijelom svijetu po svojoj zbirci remek-djela impresionizma i postimpresionizma.

Kako biste i večer proveli u veselom raspoloženju i pri tome osjetili još malo francuskog šarma, predlažemo posjet jednom od čuvenih pariških kabarea, gdje uz čašu pjenušca ili večeru možete uživati u originalnim predstavama, glazbi, raskošnim kostimima… Noćenje.

4. dan PARIZ – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb na letu OU 471 u 11.20h, s očekivanim dolaskom u 13.10h. Završetak programa.


Popust za dijete: Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom krevetu (sofa na razvlačenje): 500 kn (66,36 €)

*Napomena: uz smještaj u trokrevetnoj sobi (na upit) – trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda/izleti, cijena po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Plovidba Seinom uz večeru (2h): 990 kn(131,40 €),dijete do 12 god. 625 kn (82,95 €) (uključeno: vožnja brodom, večera od 3 slijeda s pićem, povratni transfer)
- Cjelodnevni izlet u Disneyland: 1.090 kn (144,67 €) ; dijete do 12 god. 950 kn (126,09 €) (uključeno: povratni transfer, 1-dnevna ulaznica za dva parka)

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:
- Slavoluk pobjede: 13 €
- Eiffelov toranj – liftom do vrha: 26,80 €; djeca i mladi 12-24 god. 13,40 €; djeca 4-11 god. 6,70 € ● liftom do 2. kata: 17,10 €; djeca i mladi 12-24 god. 8,60 €; djeca 4-11 god. 4,30 €
- Plovidba Seinom (cca 1h): 17 €
- Muzej Louvre: 15 €; mlađi od 18 god. besplatno
- Muzey Orsay: 16 €; mlađi od 18 god. u pratnji 2. odrasle osobe 13 €
- Les Invalides (Vojni muzej i sarkofag Napoleona Bonapartea): 14 €; mlađi od 18 god. besplatno
- Conciergerie: 11,50 €; mlađi od 18 god. besplatno
- Sveta kapela: 11,50 €; mlađi od 18 god. besplatno
- Montparnasse vidikovac: 18 €; djeca i mladi 12-18 god. 13,50 €; djeca 4-11 god. 8 €
- Versailles (dvorac + park): 18 €
- Moulin Rouge: show od 88 €; show s pićem ½ boce pjenušca od 100 €; show + večera + piće ½ boce pjenušca od 205 €
- Javni gradski prijevoz – Paris visite travel pass (omogućuje korištenje svih mreža javnog prijevoza: metroa, tramvaja, autobusa, mreža RER i SNCF Transilien te vrijedi za 1, 2, 3 ili 5 uzastopnih dana): cijena karte samo za područje Pariza (1-3 zona): 1-dnevna 12 €; dijete 4-10 god. 6 €; 3-dnevna 26,65 €; dijete 4-10 god. 13,30 €; 5-dnevna 38,35 €; dijete 4-10 god. 19,15 € ● cijena karte za područje Pariza i predgrađa (1-5 zona): 1-dnevna 25,25 €; dijete 4-10 god. 12,60 €; 3-dnevna 53,75 €; dijete 4-10 god. 26,85 €; 5-dnevna 65,80 €, dijete 4-10 god. 32,90 €

Preporučujemo da  karte individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta!!

Red letenja:
OU 470 ZAGREB PARIZ   08:25   10:30
OU 471 PARIZ  ZAGREB  11:20   13:10

Korisne informacije – Francuska i Pariz:
Službeno ime države: Francuska Republika
Geografski položaj: zapadna Europa, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu.
Broj stanovnika: 68 014 000 (2020.)
Površina: 640 679 km2
Glavni i najveći grad: Pariz, cca. 2 175 601 stanovnika
Klima: Južnim dijelom Francuske prevladava mediteranska klima, u središnjem kontinentalna s toplim ljetima i oštrim zimama, dok sjeverni i zapadni dio imaju oceansku klimu s blažim ljetima i zimama, i s više oborina. Alpe i ostala planinska područja imaju alpsku klimu.
Službeni jezik: francuski
Religija: katolici 58,1%, bez religije 31,9%, islam 8,3%, ostali oko 0,7% (2020.)
Novčana jedinica: Euro
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Pozivni broj zemlje: +33
Hrana i piće: francuska kuhinja ju usko povezana s kulturom i načinom života ove nacije, a ujedno je i kolijevka kulinarske umjetnosti i pravi raj za kuhare. Kulinarstvo je sastavni dio svakodnevnog života Francuza, pa i ne čudi da su upravo oni stvorili umjetnost savoir vivre, u slobodnom prijevodu „lijepe strane života“. Ratatouille (gulaš od povrća), baguette, puževi, više od 350 vrsta sireva…samo su neke od delicija uz koje se obavezno pije vino, kojeg Francuzi piju umjesto vode, mlijeka, čaja, piva…
Kupovina: Pariz je bez sumnje jedna od najboljih šoping destinacija u svijetu. Sva velika imena iz svijeta visoke mode, industrije parfema… nalaze se tu. Trgovine su otvorene od 9/10 do 19h od ponedjeljka do subote, a radno vrijeme banaka je od 9 do 17h od ponedjeljka do petka.
Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su  u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Odjeća i obuća: preporučujemo ugodnu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Ponesite i zaštitu od kiše, vjetra i sunca, bez obzira u kojem periodu godine putujete.
Električni napon: 220 V
Napojnice: ako ste zadovoljni pruženom uslugom uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu, taksiju…

Napomene:
- Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.
- Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2022. i mogu biti podložne promjeni.

Cijena uključuje

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Pariz te od hotela do zračne luke u povratku
Smještaj u Parizu u hotelu Campanile Paris Porte de Bagnolet 3* ili sličnom u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom
Razglede prema programu
Voditelja putovanja iz Zagreba
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje

obavezna doplata pristojbe u zračnim lukama (promjenjivo do izdavanja karata)
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
doplate za fakultativne sadržaje, izlete i obroke koji nisu predviđeni programom
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
putno osiguranje (preporučujemo)

Ema Vrenko

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2022

od
2.890 kn 2.490 kn

383,57€ 330,48€