Jordan i Izrael - 9 dana

Jordan Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Jordan

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

9 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Po programu

Usluge

Po programu

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
21.10

Opis programa

Jordan i Izrael - 9 dana
Zrakoplovom iz Zagreba
9 dana / 6 noćenja
Smještaj: u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu,
Vrijednost više:  sve ulaznice uključene u cijenu, hoteli 4* s polupansionom, lokalni vodiči na hrvatskom jeziku

1. dan, ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji kompanije Turkish Airlines TK1056 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul u 23.30 sati.

2. dan,  ISTANBUL - AMMAN - JERASH - AMMAN
Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 01.40 sati, s dolaskom u 03.55 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela.  Smještaj u sobe i odmor. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan, AMMAN - MADABA - PLANINA NEBO - KERAK - PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, PETRA - AQABA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, AQABA - WADI RUM - AQABA
Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan, AQABA - MASADA - MRTVO MORE - BETLEHEM
Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan, BETLEHEM - TEL AVIV - JAFFA
Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedek i pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračima što stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starog dijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na Tel Aviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. dan, TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB
Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 00.50 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 03.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 07.00 sati na liniji TK 053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.05 sati.


First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta
Obavezna doplata za zrakoplovne takse:  2.290 kn (303.94 EUR) - promjenjive su do puta
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn (211,10 EUR) (obavezna ako osoba putuje sama)

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
TK1056   21OCT   ZAGIST     2015 2330
TK 814    22OCT   ISTAMM   0140 0355
TK 791    29OCT   TLVIST      0050 0310
TK1053   29OCT   ISTZAG     0700 0805

Viza: Za Izrael ne treba viza.  Potrebna je jordanska viza koja se dobiva po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici.

 

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb (uključen 1 komad prtljage max 30 kg i ručna prtljaga),
7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu,
6 večera u hotelima,
sve prijevoze i razglede prema programu,
ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu,
lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu,
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jordansku vizu,
jamčevinu i trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

obaveznu doplatu u agenciji za zrakoplovne pristojbe
doplatu po želji za jednokrevetnu sobu
doplata po želji za paket putnog osiguranja,
obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče,
vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD.

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
8.590 kn

1.140,09€