Jordan i Izrael - Nova godina

Amman - Jordan Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Jordan

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

9 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Polupansion

Usluge

Polupansion

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
29.12

Opis programa

Jordan i Izrael - Nova godina
Garantirani polazak!
Zrakoplovom iz Zagreba
9 dana / 6 noćenja
Smještaj u hotelima sa 4*
Vrijednost više: Uključen smještaj u luksuznom spa hotelu 4* na obali Mrtvog mora, svečana novogodišnja večera, tradicionalna večera u kampu uz beduinsku peku i program. uključen jeep safari u pustnji Wadi Rum i sve večere i ulaznice. Lokalni vodič na Hrvatskom Jeziku u Jordanu i Izraelu!

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 17:50 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 19:55 sati. Slijetanje u Istanbul u 00.15 sati.

2. dan ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN cca 50km po smjeru
Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 01:45. Slijetanje u Amman u 02:50 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Doručak u hotelu te odlazak u razgled grada. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Poslijepodne odlazak do obližnjeg grčko – rimskog grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike s Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

3.dan AMMAN - PLANINA NEBO – MADABA –  MRTVO MORE
Doručak te odlazak prema Planini Nebo, najsvetijeg mjesta u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog. Za vedrog vremena s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak puta prema biblijskom gradu Madaba, znanom i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak vožnje do obale Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Odvest ćemo Vas i do trgovine specijalizirane za prodaju proizvoda od Mrtvog mora, po tvorničkim cijenama. Smještaj u SPA hotel. Slobodno vrijeme da kupanje i opuštanje prije svečane novogodišnje večere u hotelu uz novogodišnji program. Noćenje. SRETNA NOVA GODINA!!

4. dan  MRTVO MORE - PETRA
Doručak. Prvo novogodišnje jutro provedite opušteno uz vrijeme za kupanje i mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima.  Napuštamo našu SPA oazu  te odlazak do Petre. Razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. Smještaj u hotel u Petri i večera. Noćenje.

5. dan MALA PETRA - WADI RUM PUSTINJA - JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU - AQABA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u Malu Petru, arheološko nalazište koje je vrlo slično Petri, samo malo manje.  Strukture građevina uklesanih u stijene još su uvijek impresivne, a pogled na planinski krajolik je nezaboravan. I u Malu Petru se dolazi kroz kratki kanjon na kraju kojeg se otvara prekrasan pogled na grad. Mala Petra je bila predgrađe Petre, mjesto gdje su se zaustavljale karavane na Putu Svile prije  ulaska u samu Nabatejsku prijestolnicu.
U popodnevnim satima polazak prema odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Navečer imamo zajedničku večeru u beduinskom šatoru u samoj pustinji Wadi Rum uz tradicionalne specijalitete te ispijanje čaja uz pogled na zvjezdano pustinjsko nebo. Nakon večere odlazak prema Aqabi, jedinom Jordanskom gradu koji se smjestio na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan AQABA – AHAVA TVORNICA – MRTVO MORE – BETLEHEM cca 335 km
Doručak te odjava iz hotela i vožnja prema granici s Izraelom. Vožnja uz obalu Mrtvog mora uz luksuzna odmarališta. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Upravo zbog saliniteta, svi posjetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovdje nemoguće potonuti! Posjetit ćemo čuvenu tvornicu kozmetike AHAVA koja koristi ljekovite minerale Mrtvog mora i jedna je od najcjenjenijih kozmetika na svijetu. Prezentacija te mogućnost kupovine kozmetike po tvorničkim cijenama. Nakon toga odlazimo do najniže točke Mrtvog mora gdje se nalazi prekrasna plaža gdje ćete imati mogućnost nezaboravnog doživljaja kupanja u Mrtvom moru, tj plutanja te mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima. Ovdje se nalaze i restoran i bar gdje možete popiti piće na najnižoj točki na svijetu. Nastavak vožnje do Betlehema te odlazak na razgled grada: Bazilika Isusova rođenja, jedno od najsvetijih mjesta za kršćane, a za koju se vjeruje da je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus. Bazilika Isusovog rođenja je pod zaštitom UNESCO-a i upisana je na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog kontinuirane opasnosti i čestih sukoba Izraelaca i Palestinaca. Bazilika je izgrađena iznad špilje Isusova rođenja odmah poslije 325. godine. Zanimljivo je spomenuti i betlehemsko svjetlo mira – simbol Božića u mnogim domovima više od dvadesetak zemalja Europe i Amerike. Vidjet ćemo i Crkvu na pastirskim poljima, mjesto gdje su prema predaji Božji anđeli objavili pastirima da se rodio Isus – izraelski kralj i Spasitelj svijeta. Pored Bazilike nalazi se crkva Svete Katarine podignuta iznad špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Smještaj i večera u hotelu. Noćenje.

7. dan BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni odlazak u razgled Jeruzalema. Odlazak na Maslinsku
goru i prvi panoramski pogled na stari i novi dio Jeruzalema. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Posjet crkvi Pater Nostre ili crkvi Očenaša. Unutar kompleksa nalazi se na stotinjak jezika napisana molitva Očenaša, pa tako i na hrvatskom jeziku i to na počasnom mjestu. Mogućnost silaska niz Maslinsku goru putem kojim je i Isus silazio prije 2000 godina. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio te mjesta gdje je bio uhićen. Ulazak u Stari grad, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijede - Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina uskrsnuća. Posjetit ćemo najposjećenije mjesto u Jeruzalemu, Baziliku Svetoga groba gdje se nalaze Golgota te Kristov grob. Time završavamo obilazak kršćanskog dijela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan BETLEHEM – TEL AVIV
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak razgleda Jeruzalema. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, pored obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u Muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava Bazilikom Kristovog groba. Odlazak do živopisne tržnice u Jeruzalemu gdje ćete imati prilike kupiti lokalne suvenire, popiti kavu ili ručati.  Slijedi vožnja do mondenog Tel Aviva – Jaffo (vožnja traje nešto manje od 2 sata). Prvo ćemo obići stari dio grada – nekadašnju glavnu luku Jeruzalema danas prepun galerija i umjetnika koji živi već preko 5000 godina. Neboderi koji paraju oblake, raskošne vile u Art Nouveau stilu, šetnica uz plažu dugačka na desetke kilometara, sve to zaokruženo dobrom hranom i 24-satnom zabavom. Čak i tijekom zimskih mjeseci temperature rijetko padaju ispod ugodnih 20 stupnjeva, a mnogobrojni barovi, restorani i klubovi privlače na tisuće ljudi svakoga dana. Sarona market se izdvaja kao nezaobilazno mjesto, bilo da se radi o vrhunskim restoranima ili pak o shoppingu u nekim od najpoznatijih svjetskih trgovina. Prošećite i po Nahalat Benyamin pješačkoj zoni s mnoštvom trgovina, zlatarnica i kafića i doživite jedinstvenu živost ovog grada.  Tu je i nezaobilazan Šuk – tržnica Karmel – trbuh Tel Aviva. Stari dio grada Jaffa nudi najljepši pogled na moderna zdanja i šetnicu uz plažu. Iako geografski pripada Bliskom istoku, Tel Aviv svojim stilom života pokazuje da je puno bliži Zapadu. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping i večeru. U kasnim večernjim satima transfer do zračne luke.

9. dan TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 01:00h sati. Slijetanje u Istanbul u 04:15 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 08:10 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:15 po lokalnom vremenu. Kraj programa


Obavezne doplate:
-zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 2.290 kn (304 EUR) (promjenjivo do izdavanja avio karata)
- izlazna taxa u Jordanu 15 USD
-osnovne napojnice cca 50 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )

Fakultativne  doplate:
- jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – cca 25 USD

Popusti i doplate:
-dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 1000 kn (133 EUR)
-odrasla osoba na pomoćnom ležaju 300 kn (40 EUR)
-doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.890 kn (251 EUR)

Informacije o letu:
RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU:
TK 1056    Zagreb     20:00    Istanbul    00:10
TK 814    Istanbul    02:20 ( + 1)    Amman    03:40
TK 791    Tel Aviv    01.00    Istanbul    04:20
TK 1053    Istanbul    08:15    Zagreb     08:25

Prijevoznik: Turkish Airlines
Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Važne informacije:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2019. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Putovanje nije prilagođeno osobama smanjene pokretljivosti.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

 

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Tel Aviv- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
smještaj u hotelu 4* u Ammanu na osnovi 1 polupansiona i 1 noćenja sa doručkom
smještaj u SPA hotelu 4* na obali Mrtvog mora na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
svečana novogodišnja večera u SPA hotelu na obali Mrvog mora
smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona (doručak + večera)
smještaj u hotelu 4* u Aqabi na osnovi 1 polupansiona (doručak + večera ) i 1 noćenja sa doručkom
Beduinska večera u pustinji Wadi Rum
smještaj u hotelu 4* u Betlehemu na osnovi 2 polupansiona ( doručak + večera)
svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu (u autobusu wi fi, klima)
sve ulaznice prema programu
jahanje konja u Petri (prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD)
Jeep safari u pustinji Wadi Rum
pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu
Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jordanska viza
organizaciju putovanja i jamčevina

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe i naknade
doplatu za jednokrevetnu sobu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
9.290 kn 8.890 kn

1.232,99€ 1.179,91€