Karpatos - Istražujemo na Karpatosu

Karpathos 857 00, Grčka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grčka

Destinacija putovanja

Destinacija

Karpatos

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 2*

Vrsta smještaja

Hotel 2*

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Otok koji će osvojiti vaše srce


Karpatos - bucket list:
• Kreni džipom po stranputicama
• Uživaj u makarounesima
• Oči če će ti biti zahvalne uz pogled s Olimpa
• Maldivi? Diakoftis, molim
• Gusar na jedan dan na Sariji
• Zapleši s vjetrom tijekom surfanja
• S kapetanom na skrivene plaže i ručak

KARPATOS
Netaknut, čist, tradicionalan, s uvalama plaža iz snova i kristalno čistoga mora, čeka da vas osvoji zauvijek.
Karpatos je otok koji se nije izgubio u mnoštvu turista, nego na svakom koraku iznenađuje prisnošću i jedinstvenošću. Dok se budete odmarali na prelijepim djevičanskim plažama kao što su Ahata, Kira Panagia i Apella, ili sjedili u jednostavnim tavernama malih brdskih sela razasutih po svim dijelovima otoka, Karpatos će vas, a da to niste ni primijetili, već potpuno opčiniti, i sigurno ćete se ovamo opet vratiti…

PIGADIA
Pigadia se iz lučice u zaljevu Vronthi razvila u manje turističko središte, puno novih manjih hotela, trgovinica i taverni. Stanovnici Pigadie su ponosni otočani skloni tradiciji. Rado se hvale da je njihova mjesna promenada jedna od najdužih u Egejskom moru. Promenada je posebno živahna navečer, jer su uz nju brojni barovi, klubovi i taverne, a danju  se mogu vidjeti brojne ribarske brodice i njihov ponekad iznenađujući ulov. To je pravo mjesto za one koji traže zabavu, kao i za ostale turiste, jer su otuda najbolje autobusne, brodske i taksi veze s drugim dijelovima otoka. Kao i u svakom glavnom gradu otoka, tu je također sjedište otočke uprave, policije i pošte, a u mjestu su i banke, ljekarne te  na sjevernom kraju još i manja bolnica. Pigadia znači izvori, a svoje ime duguje brojnim izvorima , koji su nekada postojali na ovom području. Pigadia se ponosi kilometar dugom pješčanom plažom uz kristalno čisto more, na kojoj možete uživati, ukoliko niste otišli na neke druge otočke plaže, izlete ili skitnju po otoku.

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – KARPATOS – PIGADIA / noćenje
Karpatos, mistični otok na jugu Egejskog mora, koji će očarati sve koji ga posjete. Netaknuta priroda, ljubaznost domaćina, njihova bogata tradicija i tirkizno kristalno more samo su djelić Karpatosa koji vas poziva da ga otkrijete i doživite!

2. DAN: PIGADIA / doručak, noćenje
Pigadia, glavni grad Karpatosa, znači izvor, a naziv je dobila po brojnim izvorima koji su se nalazili na ovom području. Pravo je ljetovalište za opušteno uživanje na plaži, kao i za otkrivanje i zabavu jer nudi bogat izbor originalnih taverni i barova.

3. DAN: OLYMPOS / doručak, noćenje
Posjet znamenitom Olymposu, selu iznad mora, koje bijelo-plavim i sivkasto-smeđim kućama pruža bajkovit izgled. Stanovnici tog sela u svojoj kulturi čuvaju tradicionalne elemente i običaje još iz dorskih vremena. Šetnjom popločanim uskim ulicama sela, u kojem još uvijek vlada matrijarhat, kušanje tipičnih jela – makarounes, te kupnjom autentičnih lokalnih proizvoda uz kušanje ouza otkrit ćete ljepote tog idiličnog sela.

4. DAN: NAJLJEPŠE PLAŽE (APELLA, VASILLIS SMALL PARADISE, KIRA PANAGIA) / doručak, noćenje
Obilazak istočne strane otoka, gdje se u divljem krajoliku skrivaju najljepše plaže okružene strmim stijenama, što im daje dodatnu draž. Uživajte u ljepotama i spokoju prirode, svježini morskog zraka i razvedenoj obali dok plovile prema rajskoj plaži Kyre Panagie i prvi put zaplivate u kristalno čistom moru
i zatim se odmorite na obali, u skrivenim zaljevima s usamljenim plažama. Kupanje, uživanje na suncu i zabava, doživite ih!

5. DAN: PIGADIA / doručak, noćenje
Bezbrižan odmor, kupanje, čitanje ili samostalno otkrivanje skrivenih kutaka otoka, odabir je na vama.

6. DAN: SARIA / doručak, noćenje
Sjeverno od otoka Karpatos leži nekada naseljen, povijesno bogat otok Saria, na kojem ćete uživati u neopisivoj ljepoti najljepše plaže otoka – Palatije. Očarat će vas povijesni ostaci piratskih naselja i na vrhu crkvica Ayios Zacharias, od kuda se pruža prekrasan pogled na otok i plavetnilo Egejskog mora.

7. DAN: PIGADIA / doručak, noćenje
Kupnja suvenira, kupanje u kristalno čistom moru ili šetnja prekrasnom pješčanom plažom pravi su izbor za posljednji dan na otoku tradicije.

8. DAN: KARPATOS – LJUBLJANA / doručak
Završetak pun morskih uspomena i polazak kući.

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa.

OBAVEZNA DOPLATA za turističku pristojbu: 1,5 EUR po danu po osobi
Podaci su informativni i podložni promjenama. Plaćanje se vrši na licu mjesta.

POPUSTI:
- za mladence 7%
- za seniore (od 60 godina) 7%

POSEBNA NAPOMENA: Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni su isključivo dolasku na destinaciju i odlasku s nje te s tim povezanim transportima, a ne odmoru.                       

VAŽNA NAPOMENA!    
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama. Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaska iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća.                       

LET I PUTNI DOKUMENTI:   
Zračna luka: Karpatos
Trajanje leta: približno 2.30h
Vremenska razlika: +1h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
                   
PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1, gdje je na raspolaganju više od 900 parkirnih mjesta. Osiguravamo besplatan parking za prvih 70 rezervacija. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Cijean 55 EUR.                 

Cijena uključuje

zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Karpatos – Ljubljana,
pristojbe zračnih luka i osiguranja,
noćenje i doručak u hotelu ** ili *** u odmaralištu Pigadia,
izlet Olympos,
izlet Najljepše plaže,
izlet Saria,
slovenski vodič i
organizacija putovanja te PDV.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje - OBAVEZNA DOPLATA,
obroke drugačije od navedenih,
prijenos prtljage u zrakoplovnim lukama,
fakultativne izlete,
napojnicu vozačima i vodičima,
najam opreme na plažama,
druge usluge koje nisu navedene,
boravišnu pristojbu.

Lokacija putovanja

Karpathos 857 00, Grčka

KS01

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
5.420 kn