Madeira - Nova godina

Madeira - Portugal Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Portugal

Vrijeme trajanja

Trajanje

7 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
27.12

Opis programa

Madeira - Nova godina

Zrakoplovom iz Ljubljane
7 dana/6 noćenja
Smještaj: u hotelu 4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan, srijeda 27.12.2023.: ZAGREB/LJUBLJANA – MADEIRA
Sastanak putnika u jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Funchal (Madeira). Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan, četvrtak 28.12.2023.: MADEIRA - PO ZAPADNOM I ISTOČNOM DIJELU OTOKA MADEIRA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet po najljepšim znamenitostima istočnog i zapadnog dijela otoka. Put će nas prvo odvesti slikovitom cestom na istočnu obalu otoka do parka prirode Ribeiro Frio (Mrzli potok) gdje ćemo se zaustaviti i pritom posjetiti uzgajalište pastrva.  Ovdje ćete imati mogućnost degustacije tipičnog, tradicionalnog otočnog napitka poncha, kombinacija tropskog voća, meda, šećera i domaćeg alkohola iz šećerne trske. Nastavljamo prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. U kućama su nekoć živjeli lokalni seljaci, a danas su pretvorene u suvenirnice. Krećemo do zapadne obale Madeire do ribarskog sela Camara de Lobos, poznatog po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! – rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Nakon ručka (uz doplatu) povratak prema Funchalu preko jedinstvenog planinskog prijevoja Paul de Serra visokog 1500 metara. Noćenje.

3. dan, petak 29.12.2023.: MADEIRA - fakultativni poludnevni izlet MONTE i DOLINA ČASNIH SESTARA
Nakon doručka krećemo na poludnevni izlet gdje će nam prva postaja biti vidikovac Pico dos Barcelos (335 metara) koji nudi čudesan pogled na zaljev uz koji se smjestilo glavno otočno središte Funchal. Zavojitom cestom obraslom drvećem eukaliptusa stižemo do Eira do Serrado (1.094 metra). Nakon kraće šetnje do vidikovca otvorit će nam se vrlo živopisan pogled prema najvišim vrhovima otoka te na 800 metara duboki ponor u kojem je skriveno selo Curral das Freiras. Potom put nastavljamo do sela Monte gdje se grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, subota 30.12.2023.: MADEIRA - fakultativni cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA
Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili jednostavno uživanje u hotelu. Preporučujemo uz doplatu cjelodnevni izlet/trekking odnosno laganu šetnju do levade Rabaçal. Levada je portugalska riječ koja dolazi od glagola levar=nositi odnosno u slobodnom prijevodu mini kanal kojima se dopremala voda sa sjeverne, vlažnije strane otoka do južne, većinom sušne strane otoka, a u svrhu navodnjavanja nasada banana, vinograda, voćnjaka, vrtova i hidroelektrana po cijelom otoku. Ukupna dužina tih kanala je otprilike 2500 km, a mnogi od njih su bili u pogonu već u 16. stoljeću. Danas su uz kanale uređene pješačke staze koje se koriste u turističke svrhe i omogućuju odlazak i obilazak netaknute prirode. Vožnja autobusom do platoa Paul de Serra, a od tamo nastavljamo pješice. U nastavku ćemo stići do gostionice Rabacal i nakon kraćeg odmora nastaviti put kroz prekrasnu prirodu do slapova Risco. Spustit ćemo se i nastaviti hodati po održavanim stazama koje se nazivaju „Levada 25 slapova“ do manjeg jezera na dnu pećine kroz koju se spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u jedinstvenoj prirodi. Po povratku do našeg vozila proći ćemo kroz tunel uz pomoću kojega dopremaju vodu na južnu stranu otoka. Levade na Madeiri nikako ne bi trebalo propustiti. Noćenje.

5. dan, nedjelja 31.12.2023.: MADEIRA - fakultativni poludnevni izlet JEEP SAFARI
Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj prekrasan otok. Uz dodatnu naknadu možete se odlučiti za poludnevni izlet - jeep safari. Vozit ćemo se makadamskim cestama do srca Madeire s prekrasnim pogledom na najviše vrhove otoka. Vožnja među stablima trešanja i kestena, među trsovima koji krajolik čine zeleno-brončanim. Posljednja stanica safarija bit će na obali u ribarskom mjestu s crvenim krovovima - Camari de Lobos, a ovu avanturu zavšit ćemo uz čašu Poncha, lokalnog pića tipičnog za ovaj kraj. Povratak u hotel. U večernjim satima uživajte u blagdanskom ozračju i spektakularnom novogodišnjem vatrometu! Noćenje
SRETNA NOVA 2024. GODINA!

6. dan, ponedjeljak 1.1.2024.: MADEIRA
Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili odmor u hotelu. Noćenje.

7. dan, utorak 2.1.2024.: MADEIRA - LJUBLJANA/ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe i aranžmane, obavljanje posljednje kupovine i dodatno razgledavanje Funchala. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Madeira. Prijava na izravan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.


Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplata:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 270 € (2.034 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata za manji broj putnika (15 – 24): 80€ (602,76kn) po osobi
- doplata za manji broj putnika (25 – 34): 60€ (452,07kn) po osobi
- doplata za manji broj putnika (35– 44): 40€ (301,38kn) po osobi
- transfer Zagreb – ZL Ljubljana – Zagreb 55 € (414,40 kn) po osobi

Fakultativni sadržaji:
- poludnevni izlet Monte i Dolina časnih sestara (Curral das Freiras) 30 € (226,04 kn)
- doplata za 5 večera i novogodišnju večeru u hotelu 260 € (1.958,97 kn)
- izlet trekking Levada Rabaçal 40 € (301,38 kn)
- poludnevni jeep safari 40 € (301,38 kn)

Moguće doplate tijekom ture:
- ulaznice za lokalitete cca 20 €

Napomene:
- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Korisne informacije:
Službeni naziv: Região Autónoma da Madeira (Autonomna regija Madeira)
Geslo: Das ilhas, as mais belas e livres (portugalski: od svih otoka najljepši i najslobodniji)
Glavni grad: Funchal
Službeni jezik: Portugalski
Površina: 797 km2
Stanovništvo: 253 482 stanovnika
Valuta: Euro/€ (100 centi)
Komunikacija, telefon, internet: članica EU, telefon i internet su dostupni svugdje
Električni napon: 220 V, upotrebljavaju se iste utičnice kao i u Hrvatskoj
Odjeća: S obzirom na tradiciju, nema posebnosti pri odijevanju.
Klima: Zbog položaja duboko u Atlantiku te izloženosti vjetrovima, otocima vlada drugačija mikroklima, koja u kombinaciji s egzotičnom vegetacijom daje poseban ugođaj. Nema velikih razlika u temperaturi, godišnja prosječna temperatura je između 17ºC i 22°C. Klima je prilično vlažna, a oblaci i magla često prekrivaju unutrašnjost otoka. Temperatura mora je između 17°C i 22°C.
Gospodarstvo: Poljoprivreda je povijesno dominantan sektor madeirskog gospodarstva. Turizam je važna gospodarska aktivnost, koja čini 20% ukupnog BDP – a, a odvija se tokom čitave godine. Veliki trud uložen je u očuvanje okoliša, što je glavni razlog turističkih dolazaka na Madeiru. Industrija je većinom zanatska i usmjerena na lokalne potrebe, npr. prehrambeni proizvodi te prerada šećerne trske. Industrija je koncentrirana u Funchalu, Santa Cruzu i Machicu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu:
Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL
lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr
Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):
+351 966 015 731

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Funchal – Ljubljana
zrakoplovne pristojbe
6 noćenja s doručkom u hotelu 4*
transfer zračna luka – hotel – zračna luka
izlete i razglede prema programu
voditelja putovanja na slovenskom jeziku
lokalne vodiče na engleskom jeziku
troškove organizacije i pripreme putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
transfer Zagreb – Zračna luka Ljubljana – Zagreb
troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci i sl.)
fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
putna osiguranja

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene