Malta, Mediteranska ljepotica

VALLETTA Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Malta

Vrijeme trajanja

Trajanje

5 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 35 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
03.10 17.11

Opis programa

Malta, Mediteranska ljepotica

Zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel 3*/4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan  ZAGREB – MALTA - VALLETTA - UPOZNAVANJE S OTOKOM
Susret s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb ispred šaltera informacija dva sata prije leta. Prijava na direktan let za Maltu u 06:45 h s dolaskom u 08:45 h. Po slijetanju na Maltu krećemo turističkim autobusom u razgled Vallette u pratnji lokalnog vodiča i našeg pratitelja. Grad je izgrađen nakon velike opsade 1565.g. i nazvan prema velikom Meštru Jeanu Parisotu de la Vallette, koji je zaslužan za obranu Malte od flote Sulejmana Veličanstvenog. Razgled započinjemo u vrtovima Barrakka izgrađenim na povišenim bedemima, a s kojih se pruža fantastičan panoramski pogled na Grand Harbour i tri grada. Nastavljamo s obilaskom te ćete izvana moći vidjeti katedralu Sv.Ivana koja se ne smije propustiti zbog svoje barokne arhitekture. Nakon Katedrale posjetit ćemo Palaču Velikog Meštra - ova palača bila je službena i privatna rezidencija Velikog učitelja Reda. Danas je palača rezidencija predsjednika Malte. U Palači se nalaze dvije sobe koje se mogu posjetiti; Soba za naoružanje i Državne sobe (napomena - državne sobe je moguće posjetiti samo ako se ne odvijaju nikakvi drugi angažmani vlade).

Slobodno vrijeme za ručak. Razgled završava transferom do hotela. Šetnja s pratiteljem te upoznavanje s destinacijom. Noćenje.

2. dan IZLET MDINA – TIHI GRAD, RABAT & MOSTA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet otokom (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana). Naš razgled započet ćemo u staroj prijestolnici otoka, Mdini, koja se nalazi u središtu otoka. Mdina je antički grad kojeg zovu još i Tihi grad, a  temelji mu potječu iz doba prapovijesti. Kako je strateški smješten na jednoj od najvećih visoravni kopna grad je svjedočio glavnim povijesnim događajima Malte. Na njegovom zidinama možete uživati u pogledu na okolna naselja. Tijekom šetnje posjetit ćemo i katedralu Mdina i njezine impozantne bastione. Slijedi ručak organiziran u tipičnom lokalnom restoranu u Rabatu (nije uključen u cijenu).
Nakon ručka prošetat ćemo uskim zavojitim cestama koje vode do područja katakombi i spilja Sv. Pavla (imat ćete priliku posjetiti katakombe).
Napuštamo Rabat i krećemo prema liticama Dinglija koje ostavljaju bez daha. Naš razgled završit ćemo diveći se izvana impozantnoj kupoli župne crkve Mosta koja još uvijek čuva bombu iz 2. Svjetskog rata koja nije eksplodirala. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  MALTA – IZLET PLAVA ŠPILJA I LUKA MARSAXLOKK
Kasni doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na poludnevni izlet i upoznavanje nešto drugačije strane otoka (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana). Na samom jugu otoka posjetit ćemo ribarsko selo Marsaxlokk, koje možete samostalno istražiti. Nastavljamo do Plave spilje gdje ćete imati priliku (ukoliko će to dozvoljavati vremenske prilike) provozati se 20 minuta brodom (uz doplatu). Nakon izleta šetnja s pratiteljem po Sliemi i St. Juliansu ili odmor u jednom od mnogih kafića. Večer slobodna za odmor i vlastite programe. Noćenje.

4. dan MALTA – IZLET BRODOM NA OTOK GOZO
Doručak. U 08:00 h predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet na otok Gozo ( prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana ). Upoznajte manje poznatu destinaciju, drugi najveći otok arhipelaga Malte.  Gozo je ono što je Malta bila nekada. Posjetitelji ostaju impresionirani bujnom prirodom otoka, njegovom spokojnom atmosferom te koliko je različit od susjedne  Malte.
Nakon kratkog prijelaza trajektom (20-tak minuta) stižemo do luke Mgarr na Gozu. Vodič će vas provesti oko megalitskih hramovima Ggantija, jednom od najimpresivnijih i najbolje očuvanih arheoloških nalazišta u arhipelagu Malte. Prema legendi, najstariji samostojeći  spomenik na svijetu, stariji  i od egipatskih piramida, gradili su - divovi.
Slijedi ručak u lokalnom restoranu (fakultativno).
Nakon toga  slijedi  posjet srednjovjekovnoj citadeli u Viktoriji, glavnom gradu Goza. Citadela se nalazi na brežuljku s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Gozo. Zatim slijedi Xlendi, tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi u uskoj uvali nalik na fjord te Azurnom prozoru na Dwejri. Gozo je poznat i po svojim zanatima, posebno ručno izrađenim čipkama i pletivima.

5. dan MALTA – KRSTARENJE ZALJEVOM
Doručak. Predlažemo jutarnji odlazak na opuštenu dvosatnu plovidbu zaljevom kao zadnje upijanje atmosfere otoka prije povratka kući (prijave i uplate prilikom rezervacije aranžmana). Krstarenje dvjema prirodnim lukama Marsamxei  i Grand Harbour koje su odigrale ključnu ulogu u povijesti Malte. Uživat ćete u drugačijem pogledu na Valletu, u cijeloj njezinoj ljepoti i izvrsnoj prilici za opuštanje i  jedinstvene fotografije.
Nakon plovidbe slobodno vrijeme za šetnju glavnom shopping zonom Slieme ili odmor u jednom od mnogih kafića. Po povratku slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Prijava i ukrcaj na direktan let za Zagreb s polaskom u 16:55 h i planiranim dolaskom u Zagreb u 18:50 h.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u u terminu 30.05. i 03.10. iznosi 99 €, u terminu 20.06.2024. iznosi  129 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- paket napojnica vozačima i lokalnim vodičima 30 € (plaćanje na licu mjesta)
- Eko taksa 0,50 € po osobi i noćenju. Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.

Popust:
- za dijete 2-12 g. na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe popust 75 €
- za treću osobu u 1/2 sobi na pomoćnom ležaju popust 30 €

Fakultativni izleti (prijava i plaćanje prilikom ugovaranja putovanja):
- Poludnevni razgled Vallette s transferom u jednom smjeru i lokalnim vodičem – 30 €
- Cjelodnevni izlet autobusom MDINA – Tihi grad, Rabat & Mosta – 45 € po osobi. Ručak je opcija i plaća se na licu mjesta
- Cjelodnevni izlet brodom na otok Gozo – 65 € po osobi. Ručak je opcija i plaća se na licu mjesta
- Poludnevni izlet autobusom Plava špilja i Marsaxlokk – 50 € po osobi

Informativne cijene ulaznica na izletima (po osobi, plaćanje na licu mjesta):
-Valletta, Palača Velikog Meštra, Oružarnica (trenutno zatvoreno zbog obnove)
-Katedrala u Medini, 10 €
-Katakombe Sv. Pavla u Rabatu, 6 €
-Gozo, hramovi Gantija, 8 €
-vožnja brodom u Plavoj špilji, 10 €

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
Predviđeni red letenja:
FR2185   ZAG   06:45    MLA   08:45
FR2186   MLA   16:55    ZAG   18:50
*Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta
Dozvoljena prtljaga 10 kg po osobi + torba ili ruksak. Potrebno je paziti na ograničenja o unosu tekućina u zrakoplov (pakiranja do maksimalno 100 ml)

Napomene:
-Prilikom rezervacije obavezni su datumi rođenja putnika i oznaka vrste putnog dokumenta (OI ili putovnice) s brojem dokumenta, te datuma isteka dokumenta
-Obavezna prijava i uplata za izlete prilikom rezervacije putovanja
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Malti te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

Važne informacije:
Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Državljanima Republike Hrvatske za ulazak na Maltu dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

povratni, direktni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Malte na direktnoj liniji s uključenim zrakoplovnim pristojbama
smještaj u hotelu po izboru na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
transfer od/do zračne luke
pratitelja putovanja iz Zagreba, vođenje na hrvatskom jeziku
pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje

Eko taksa 0,50 EUR po osobi i noćenju. Odnosi se na odrasle osobe od 18 godina. Pristojba se plaća na licu mjesta po dolasku u hotel.
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu u programu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene