Pariz

Pariz, Francuska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Francuska

Vrijeme trajanja

Trajanje

4 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

ZG-ST-DU-PU-ZD

Polazište

ZG-ST-DU-PU-ZD

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
19.09 10.10

Opis programa

Pariz

Zrakoplovom iz Zagreba
4 dana /3 noćenja
Predviđen smještaj: ibis Paris la Défense Esplanade 3* ili slični.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. DAN ZAGREB - PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU470 za Pariz u 9.05 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Po dolasku u Pariz slijedi panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk - veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier - trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille - Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine - Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. - Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi - Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici - Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon - Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. - bazilika Sacré-Cœur  - crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

2. DAN PARIZ - (fakultativno KRSTARENJE SEINOM; posjet muzeju LOUVRE)
Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča, do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2. kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad s 324 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da nakon Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Po završetku krstarenja odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. Poslijepodne predlažemo posjeto jednom od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Večer slobodna za vlastite programe. Predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu, doplata kod prijave). Povrat do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. DAN PARIZ - (fakultativni posjet VERSAILLESU ili DISNEYLANDU)
Doručak. preporučujemo vam odlazak uz pratnju voditelja putovanja, javnim prijevozom (RER prigradska željeznica) u Versailles, jedan od najfascinantnijih dvoraca na svijetu koji se koristio kao kraljevska rezidencija Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI. te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Kao alternativu, ako volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak prigradskim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland. Disneyland Pariz otvoren je 1992. godine, kao prvi europski i četvrti svjetski Disneyev zabavni park. Smješten u neposrednoj blizini Pariza (cca 32 km od grada), i ovaj je zabavni park utemeljen na viziji Walta Disneya o čarobnom mjestu zabave za djecu i odrasle, prožetom bogatom tradicijom Disneyevih animiranih filmova. Park se proteže na površini od 400 hektara, a ostvaruje veću posjećenost nego Louvre i Eiffelov toranj zajedno. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Za sve one koji bi pak proveli dan u grad, a ljubitelji su mode, predlažemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honoré, aveniji Montaigne te raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašom vrhunskog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Noćenje.

4. DAN PARIZ - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb u 11.20 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 13.10 sati.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 200 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- boravišnu pristojbu zavisno od lokacije hotela (Ibis la Defence: 4,90 € po osobi/ danu) - plaćanje na licu mjesta
- doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od 60 € (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Popust za treći ležaj:
- dijete do 12 godina 20% popusta na trećem ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
- Treći ležaj nije primjeren za smještaj osoba starijih od 12 godina.

Fakultativni izleti i sadržaji:
- Cabaret show Moulin Rouge: 135,00 € (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave); za djecu od 6-12 godina 70,00€. NAPOMENA:Sportska odjeća i obuća nisu dozvoljene.
- Plovidba brodom po rijeci Seine: 16 €.
- Muzej Louvre (s rezervacijom termina) 30,00 €. Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora.
- Dvorac Versailles: do 31. ožujka: 32,00 € za osobe starije od 26 god., za djecu od 6 i osobe do 26 god. 12,00 € ukoliko su građani EU, a za djecu ispod 6 god. besplatno; od 31. ožujka (uključujući): 40,00 € za odrasle, 12 € za djecu i mlade od 6 do 25 godina, besplatan ulaz za djecu do 6 godina. Ulaznica uključuje posjet dvorcu sa unaprijed određenom satnicom, pristup imanju Trianon, privremene izložbe postavljene u dvorcu, Vrtove dvorca te park
- Jednodnevna ulaznica za Disneyland (1 park: Disneyland Park): 100,00 € za odrasle, 92,00 € za djecu 3-11 godina;
- Jednodnevna ulaznica za Disneyland (2 parka: Disneyland Park i Walt Disney Studios Park.): 125,00 € za odrasle, 120,00 € za djecu 3-12 godina

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja (prema stanju iz srpnja 2023. godine - podložno promjeni):
VAŽNA NAPOMENA : gratis ulaznice ili ulaznice s popustom, za  mlade (od 18 do 26 god. starosti), kod posjeta Louvru i Versaillesu, vrijede samo za građane Europske Unije!
- Eiffelov toranj: 9.30 – 22.45 sati, u ljetnom periodu od sredine lipnja do kraja kolovoza od 9.00 – 23.45 sati.
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,70 € - 26,80 €, preporučujemo da iste kupite unaprijed online putem službene stranice https://ticket.toureiffel.paris/en ili na licu mjesta na blagajnama u podnožju tornja uz moguće dulje čekanje u visokoj sezoni (lipanj – rujan). Ulaznice nije moguće kupiti u agenciji.
- Muzej Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45). Besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. www.louvre.fr
- Muzej D'Orsay: 9.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). Cijena ulaznice: 13 €. www.musee-orsay.fr
-  Dvorac Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. en.chateauversailles.fr
- Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici: https://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/
- Gradski prijevoz: Informativne cijene karata: jednokratna karta za metro: 1,90 € (za 2 zone); karnet od 10 karata: 19,10 € (za 2 zone)

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia airlines
Predviđeni red letenja (podložno promjenama):
ZAGREB - PARIZ (CHD) 09:00 11:05
PARIZ (CHD) - ZAGREB 18:30 20:20

Napomene:
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 
Korisne informacije:
Zahvaljujući blizini Atlantika, u Parizu je klima ugodna, zime nisu jako hladne, ljeta nisu prevruća. Temperatura zimi rijetko pada puno ispod nule, a prosječni dnevni maksimum u tim mjesecima je oko 7 Celzijevih stupnjeva.
Ljeta su pak relativno ugodna, s prosječnim temperaturama oko 24°C, no tijekom srpnja je i nešto više padalina.
Vremenska razlika: nema vremenske razlike
Jezik: francuski, koristi se i engleski
Hrana: izobilje francuskih i morskih specijaliteta, izvanredni francuski sirevi i vina uz bogatu međunarodnu kuhinju
Voda: za piće koristite isključivo vodu u bocama
Struja: 220 V
Mobilni operateri: sva tri hrvatska operatera imaju roaming partnere – A1, T-Mobile i TELE2
Garderoba: ovisno o godišnjem dobu, slično kao i kod nas
Obuća: za razglede se preporučuje udobna sportska obuća
Shopping: tipični suveniri, slike, vina, sirevi
Viza: nije potrebna
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj:
7, Square Thiers, 75116 Paris, FRANCE
Tel: 0033 1 5370 0280
Fax: 0033 1 5370 0290

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama
transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
razglede prema programu
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
doplatu za polaz iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule (vrijedi samo na letovima Croatia Airlinesa, zavisno od raspoloživosti i vremenima letova)
boravišnu pristojbu zavisno od lokacije hotela (Ibis la Defence: 4,90 € po osobi/ danu) - plaćanje na licu mjesta
ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene