Santorini - Istražujemo na Santoriniu

Kamari, Grčka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grčka

Destinacija putovanja

Destinacija

Santorini

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Ljepote otoka koje su opkružile svijet


Santorini - bucket list:
• Kreni na slikovit izlet od Fire do Oije
• Predaj se zalasku sunca na plaži ispod svjetionika
• Zaplivaj u “izvor mladosti” kod vulkanskoga kratera
• Nazdravi u vinskom podrumu Santo vines
• Izgubi se u labirintu ulica u Pyrgosu
• Nacrtaj svoju razglednicu s modrim kupolama u Oiji

SANTORINI
Gdje je moćna priroda stvorila čistu umjetnost.
Snaga prirode svojim je vulkanskim djelovanjem učinila da se iz dubina Egejskog mora uzdignuo jedan od najljepših bisera među grčkim otocima otok Santorini. Prije otprilike 3500 godina golema je vulkanska erupcija stvorila prekrasnu kalderu; središnji dio otoka potonuo je u dubine mora, ostavivši na površini 300 metara visoke klisure. Tajnovita kaldera budi maštu; oživljava romantične priče o izgubljenom gradu Atlantidi koji se možda nalazio upravo ovdje...
Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo– plavim kućama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet.

KAMARI
Kamari je manje naselje na istočnoj obali otoka, ugniježđeno ispod klisure Mesa Vouno. Od zračne luke udaljeno je otprilike 5 km, od glavnog grada Thire 12 km (redovne autobusne veze). Još je nedavno Kamari bio ribarsko selo, koje se razvojem turizma pretvorilo u živahno i udobno turističko odmaralište, s privlačnim šetalištem uz more oivičenim brojnim tavernama iz kojih se šire zamamni mirisi grčke hrane, barovima iz kojih dopiru zvukovi žive glazbe te trgovinama sa suvenirima. Odmaralište se pruža uz lijepo uređenu plažu od crnog vulkanskog pijeska dugu 2,5 km, na kojoj su brojni suncobrani i ležaljke. Zabave u Kamariju ne nedostaje, a romantičare će sigurno oduševiti večernje šetnje duž promenade.

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – SANTORINI – KAMARI I noćenje
Santorini, izniman otok koji će vas očarati svojim bijelo-plavim izgledom, izvrsnom kuhinjom i najljepšim zalaskom sunca na Mediteranu, poziva vas da ga otkrijete i doživite!

2. DAN: KAMARI I doručak, noćenje
Opuštanje i uživanje na suncu na dugoj pješčanoj plaži u odmaralištu Kamariju, pravi je izbor za početak odmora.

3. DAN: KAMARI I KALDERA I VULKAN I doručak, noćenje
U pristaništu Athinios ukrcat ćete se na tradicionalni drveni brodić King Thiras, koji će vas odvesti do uspavanog vulkanskog otočića Nea Kameni. Popet ćete se krajolikom koji podsjeća na Mjesečevu površinu među kraterima do vrha i tražili znakove koji još uvijek svjedoče o vulkanskoj aktivnosti. Nakon obilaska vulkana, slijedi plovidba između otočića Nea i Palea Kameni, gdje se morska voda miješa s vulkanskim termalnim izvorima i stvara izniman kontrast boja, a slijedi kupanje u vrućim ljekovitim izvorima. Vrijeme za ručak i kupanje bit će na otoku Thirassia, koji je svoju tradiciju očuvao do današnjeg dana. Na povratku ćete krstariti pod strmim klifovima u kojima se izmjenjuju crveno-crni slojevi lave sa sivo-bijelim slojevi- ma plovutka i na plažama se diviti bijelo-plavim kućama.

4. DAN: KAMARI I doručak, noćenje
Bezbrižan odmor, kupanje, čitanje ili samostalno otkrivanje skrivenih kutaka otoka, odabir je vaš.

5. DAN: KAMARI I ZALAZAK SUNCA U SEOCETU OIA I doručak, noćenje
Krenite otkrivati otok, njegovu kuhinju, povijest, vulkansku aktivnost, arhitekturu i ljepotu prirode! Pro- šećite među ostacima sela Mesa Gonia te isprepletenim ulicama sela Pyrgos, gdje ćete se popeti na vrh srednjovjekovne promatračnice, koja je istodobno i najviša naseljena točka otoka te nudi prekrasan pogled. Put će vas voditi kroz glavni grad Fira na krajnji sjeverni kraj otoka, gdje se nalazi znamenito selo Oia koje oduševljava svojim izgledom i u svijetu je poznato po svojim raznobojnim zalascima sunca. Kad sunce padne u more, i vi ćete biti impresionirani veličanstvenom predstavom prirode.

6. DAN: OTKRIVANJE LJEPOTA SANTORINIJA I doručak, noćenje
Tajnovita Kaldera budi maštu jer oživljava romantične priče o izgubljenom gradu Atlantidi, koja je možda upravo tu… Zapanjujući vulkanski krajolik dopunjuju ljubaznost lokalnog stanovništva, crna, crvena i bijela plaža, tisućljetna povijest i sela podignuta na klifovima s bijelo-plavim kućama koje su tipične za cikladsku arhitekturu.

7. DAN: KAMARI I doručak, noćenje
Kupnja suvenira, kupanje u kristalno čistom moru ili šetnja prekrasnom pješčanom plažom pravi su izbor za provođenje posljednjih dana na otoku sa zadivljujućim vulkanskim krajolikom.

8. DAN: SANTORINI – LJUBLJANA I doručak
Završetak pun morskih uspomena i odlazak prema kući.

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa.
                       
OBAVEZNA DOPLATA za turističku pristojbu: 1,50 EUR po danu po osobi
Podaci su informativni i podložni promjenama. Plaćanje se vrši na licu mjesta.

POPUSTI:
- za mladence 7%
- za seniore (od 60 godina) 7%

POSEBNA NAPOMENA: Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni su isključivo dolasku na destinaciju i odlasku s nje te s tim povezanim transportima, a ne odmoru.                       

VAŽNA NAPOMENA!    
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama. Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaska iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća.                       

LET I PUTNI DOKUMENTI:   
Zračna luka: Thirac
Trajanje leta: približno 2.15h
Vremenska razlika: +1h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
                   
PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1, gdje je na raspolaganju više od 900 parkirnih mjesta. Osiguravamo besplatan parking za prvih 70 rezervacija. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Cijean 55 EUR.

Cijena uključuje

zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Santorini – Ljubljana,
pristojbe zračnih luka i osiguranja,
noćenje i doručak u hotelu ***,
Kaldera i vulkan,
izlet Tradicionalna sela i zalazak sunca u Oiji,
slovenski vodič i
organizacija putovanja te PDV.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje - OBAVEZNA DOPLATA,
obroke drugačije od navedenih,
prijenos prtljage u zrakoplovnim lukama,
fakultativne izlete,
napojnicu vozačima i vodičima,
najam opreme na plažama,
druge usluge koje nisu navedene,
boravišnu pristojbu.

Lokacija putovanja

Kamari, Grčka

KS01

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
4.280 kn