Santorini - Istražujemo na Santoriniu i Mikonosu

Santorini, Grčka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grčka

Destinacija putovanja

Destinacija

Santorini

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Romantika i ekstravagancija


Santorini - bucket list:
• Kreni na slikovit izlet od Fire do Oije
• Predaj se zalasku sunca na plaži ispod svjetionika
• Zaplivaj u “izvor mladosti” kod vulkanskoga kratera
• Nazdravi u vinskom podrumu Santo vines
• Izgubi se u labirintu ulica u Pyrgosu
• Nacrtaj svoju razglednicu s modrim kupolama u Oiji

SANTORINI
Gdje je moćna priroda stvorila čistu umjetnost.
Snaga prirode svojim je vulkanskim djelovanjem učinila da se iz dubina Egejskog mora uzdignuo jedan od najljepših bisera među grčkim otocima otok Santorini. Prije otprilike 3500 godina golema je vulkanska erupcija stvorila prekrasnu kalderu; središnji dio otoka potonuo je u dubine mora, ostavivši na površini 300 metara visoke klisure. Tajnovita kaldera budi maštu; oživljava romantične priče o izgubljenom gradu Atlantidi koji se možda nalazio upravo ovdje...
Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo– plavim kućama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet.

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – SANTORINI I noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnika, let na Santorini, koji se nalazi u cikladskom arhipelagu. Pristanak i prijevoz autobusom do hotela. Do kraja dana imat ćete vremena za smještaj, odmor i otkrivanje tog idiličnog otoka koji se odlikuje najljepšim zalascima sunca u Grčkoj.

2. DO 4. DAN: MIKONOS I doručak, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i plovidba do susjednog otoka Mikonosa (otprilike 4 sata). Iako je jedan od manjih otoka u Cikladima, Mikonos zaista zaslužuje reputaciju najboljeg, najmondenijeg i najekstravagantnijeg grčkog otoka. Prijestolnica je svjetskog „jet seta“ i grad svjetla. Mikonos se osim mondene atmosfere predstavlja i svojom prirodnom ljepotom: tamnoplavim morem nad kojim blistaju bijela sela sa svjetski poznatim pješčanim plažama. Po cijelom otoku putnike razveseljava i smisao stanovnika za estetiku i dizajn. U bjelini fasada plavi rukohvati stubišta i okviri prozora s bujnim ružičasto-crvenim geranijama pružaju slikovit izgled gradskim ulicama. Čini se i da se crkve sa svojim lijepim kupolama crvene i plave boje nalaze tamo samo kako bi se lijepo nadopunjavale s morem i krajolikom. Sunce pridonosi živopisnosti koja se svake večeri prelijeva u nezaboravan zalazak sunca. Različiti događaji sve do jutra nastavljaju se na mondenim plažama ili u mnogobrojnim barovima i klubovima u gradu Mikonosu. Ovdje se ljubiteljima kasne zabave nudi raznovrstan noćni život, od mirnih barova za opuštanje do različitih klubova i diskoteka. Osim zabave, u gradu Mikonosu oduševit će vas i živahna luka i mnogobrojne gradske četvrti koje vas pozivaju na veselo istraživanje, kupnju i gurmanske užitke. Bogatstvo tišine pronaći ćete u unutrašnjosti otoka, među niskim brežuljcima koji su sa svojim terasastim poljima postali plodne površine, gdje se daleko od poznatih plaža i grada Mikonosa čuje samo cvrčanje cvrčaka.

5. DO 7. DAN: SANTORINI I doručak, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja do luke i povratak na Santorini (otprilike 4 sata). Santorini je jedan od najljepših grčkih otoka, koji je svoj današnji izgled dobio nakon vulkanske erupcije 1650. godine prije nove ere prilikom koje je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine i sa sobom odnio visokorazvijenu civilizaciju. Je li to bila Atlantida, tajnovita zemlja u vezi s kojom se pojavljuju pitanja na koja ni dan-danas nemamo odgovor? Hoteli su uglavnom na istočnoj strani otoka, u Kamariju, a zapadna strana sa selom Thirom na 300 metara visokoj stijeni očarat će svakoga svojim svjetski poznatim bijelo-plavim izgledom i nezaboravnim pogledom. Tu je i slikovito selo Oia, koje je više puta dobilo naziv najljepšeg turističkog sela na svijetu. Krenite u otkrivanje tog slikovitog otoka ili uživajte u bezbrižnom odmoru na plaži i kupanju. Na kraju tog jedinstvenog putovanja svakako se morate popeti do sela Oie, gdje ćete iznad blistavo bijelih pročelja crkava s plavim kupolama svjedočiti najljepšem zalasku sunca.

8. DAN: SANTORINI – LJUBLJANA I doručak
Prijevoz u zračnu luku i let prema Sloveniji. Slijetanje u zračnu luku Jože Pučnika, Ljubljana.

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa.
                       
OBAVEZNA DOPLATA za turističku pristojbu: 3 EUR po danu po osobi
Podaci su informativni i podložni promjenama. Plaćanje se vrši na licu mjesta.

POPUSTI:
- za mladence 7%
- za seniore (od 60 godina) 7%

POSEBNA NAPOMENA: Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni su isključivo dolasku na destinaciju i odlasku s nje te s tim povezanim transportima, a ne odmoru.                       

VAŽNA NAPOMENA!    
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama. Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaska iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća.                       

LET I PUTNI DOKUMENTI:   
Zračna luka: Thirac
Trajanje leta: približno 2.15h
Vremenska razlika: +1h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
                   
PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1, gdje je na raspolaganju više od 900 parkirnih mjesta. Osiguravamo besplatan parking za prvih 70 rezervacija. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Cijean 55 EUR.                                           

Cijena uključuje

trostruki odmor: Santorini, Mikonos,
7 noćenja s doručkom u hotelu 4* (jedno noćenje na Santoriniju, tri noćenja na Mikonosu, tri noćenja na Santoriniju),
prijevoz: zračna luka – hotel – zračna luka, hotel – luka – hotel,
brodski prijevoz između otoka,
predstavnika na Santoriniju i asistenciju lokalnog predstavnika na otocima.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje,
obroke drugačije od navedenih,
prijenos prtljage u zrakoplovnim lukama,
fakultativne izlete,
napojnicu vozačima i vodičima,
najam opreme na plažama,
druge usluge koje nisu navedene,
boravišnu pristojbu.

Lokacija putovanja

Santorini, Grčka

KS01 - 88

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
8.920 kn