Šri Lanka i odmor na plaži

Šri Lanka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Šri Lanka

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

9 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 40 osoba

Prema programu

Vrsta smještaja

Prema programu

Po programu

Usluge

Po programu

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

ŠRI LANKA SA SVIM IZLETIMA I ODMOR NA PLAŽI
9 dana / 6 noćenja
GARANTIRANI POLAZAK
01.01. – 09.01.2022.
08.01. – 16.01.2022.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Šri Lanku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska.

Predviđeni hoteli:
Ozo Colombo 5*, deluxe room,Colombo,
Hotel Fresco water villa 4*, Standard room, Sigiriya,
Royal kandyan, 4*, Deluxe room, Kandy,
Araliya green hills, 4*, Deluxe room, Nuwara Eliya,
Tangerine beach hotel 4*, Deluxe room, Kalutara,

Vrijednost više: uključeni rani check-in, kasni check-out, zrakoplovne pristojbe i svi izleti te polupansioni!

Nudimo odlične hotele, ranu prijavu u hotel i kasnu odjavu, a budući da je jutarnji dolazak na Šri Lanku, po dolasku u Colombo prvi obrok je doručak. Na Lion Rock se penjemo ranom zorom i vraćamo se u hotel na doručak i tuširanje! Kako bi se naši putnici osjećali sigurno, pazili smo na svaki detalj.

1. dan:    ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:05 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:15 sati. (Napomena: polazak 13.11., polijetanje zrakoplova za Dohu u 08:50, dolazak u Dohu u 16:00. Polazak za Colombo u 17:55.)

2. dan:    DOHA - COLOMBO
Nastavak putovanja za Colombo u 02:00. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09:20 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku smještaj u hotel (early check-in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Polazak 13.11., po slijetanju u Colombo u 01:15 sati, odlazak u hotel. Noćenje. Doručak. Slijedi panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan:    COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica i ručak uključeni u cijenu). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini (ulaznica uključena). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan:    SIGIRIYA – KANDY
Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popesti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan:    KANDY – NUWARA ELIYA
Doručak. Odjava iz hotela, te oko 8:30 odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan:    NUWARA ELIYA - KALUTARA
Doručak. Nakon 5 sati vožnje stižemo u Kalutaru na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjki na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetit ćete mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno vrstu hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan:    KALUTARA (beach stay)
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan:    KALUTARA - COLOMBO
Doručak. Dan za odmor. Večera. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 22:00 sata prema Colombu, zračnoj luci.

9. dan    COLOMBO - DOHA - ZAGREB
Prijava na let za Dohu u 02:45. Dolazak u Dohu u 05:30 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 07:55 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 11:55 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 13.11. FIRST MINUTE 9.990 kn / Redovna cijena 10.390 kn
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 01.01. FIRST MINUTE 11.990 kn / Redovna cijena 12.390 kn
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 08.01. FIRST MINUTE 10.790 kn / Redovna cijena 11.190 kn

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Fakultativni izlet:
-izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)

Popusti i doplate:
• Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
• Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.000 kn
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 216  13NOV  ZAG DOHA         08:50 16:00   
QR 668  13NOV  DOHA CMB         17:55 01:15+1 sljedeći dan
QR 669  21NOV  CMB DOHA         02:45 05:30   
QR 217  21NOV  DOHA ZAG         07:55 11:55  

QR 218  01JAN   ZAG  DOHA       16:05 23:15   
QR 664  02JAN   DOHA CMB        02:00 09:20   
QR 669  09JAN   CMB  DOHA       02:45 05:30   
QR 217  09JAN   DOHA ZAG        07:55 11:55   
 
QR 218  08JAN   ZAG DOHA        16:05 23:15   
QR 664  09JAN   DOHA CMB        02:00 09:20   
QR 669  16JAN   CMB DOHA        02:45 05:30   
QR 217  16JAN   DOHA ZAG        07:55 11:55   

VAŽNE INFORMACIJE
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.
Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building,
2nd Floor,
140/A, Vouxhall Street,
Colombo 2
ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak-petak 7,30-17,00

Cijena uključuje

6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
zrakoplovne pristojbe
dodatno doručak po dolasku u Colombo
ranu prijavu u hotel po dolasku u Colombo
večeru zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let - total 7 večera u hotelu, kasni check out prije odlaska
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
ulaznice za: utočište slonova s ručkom, Sigeriya Rock, Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya
prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
lokalnog vodiča
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
doplatu za jednokrevetnu sobu 2.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
doplatu za izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Negativan PCR test prije polaska na put.
Negativan PCR test po dolasku i polica osiguranja koja se plaća po dolasku na Šri Lanku te pokriva troškove liječenja do 50.000 USD. Treće testiranje nakon 5-7 dana boravka na Šri Lanci total 92USD, plaćanje po dolasku lokalnom agentu. Djeca se također moraju testirati i potrebno je platiti policu njihovog osiguranja, također 92USD.

Lokacija putovanja

Šri Lanka

ID01

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
10.390 kn 9.990 kn