Tunis - El Mouradi Palm Marina 5*

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Tunis

Destinacija putovanja

Destinacija

Port El Kantaoui

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

11 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 5*

Vrsta smještaja

Hotel 5*

All incuslive

Usluge

All incuslive

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

El Mouradi Palm Marina 5*


Polasci na 11 noćenja: 17.9.-28.9. iz Ljubljane s međuslijetanjem u Beogradu
Polasci na 10 noćenja: 7.9.-17.9. iz Ljubljane s međuslijetanjem u Beogradu

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tunis na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Tunis.

PORT EL KANTAOUI
Port El Kantaoui moderno je turističko mjesto udaljeno nekoliko kilometara od grada Sousse, poznato i kao “biser Sahela”. Naselje je sagrađeno isključivo u turističke svrhe, očarava turiste svojim predivnim pješčanim plažama, ulicama i barovima, slikovitim plavobijelim kućama, manjim zoološkim vrtom, a njegova poslastica zasigurno su fontane koje svake večeri privlače brojne turiste i mještane. U neposrednoj blizini odmarališta nalazi se golf teren i moderno uređena marina.

Lokacija: Hotel El Mouradi Palm Marina izgrađena je u hispansko-maurskom stilu. Nalazi se u blizini marine Port El Kantouia, udaljen je 10 km od grada Soussea, 35 km od zračne luke Monastir, 70 km od Yasmine Hammameta te 135 km od glavnog grada Tunisa. Okružen vrtovima koji vode do plaže od finog pijeska, ovaj hotel je idealan hotel za opuštajući odmor. Za golfere, teren sa 36 rupa udaljen je 2 km.

Hotelska ponuda: Hotel ima dva vanjska bazena, jedan za odrasle i drugi za djecu, zatvoreni bazen s jacuzzi-em. Poslovni centar, masaža, hammam, sauna, čuvanje djece, beauty salon, mnenjačnica, gift shop, frizerski salon, pranje rublja. Dnevni i večernji zabavni program, mini klub za djecu (5-12 godina).

Thalasso & Beauty centar: Hotel ima i moderan Thalasso, Spa i Beauty centar sa velikim izborom kura i tretmana, masaža, kupki, pedikura, manikura…

Sobe: Hotel ima 346 dvokrevetnih soba, 32 mala i 9 velikih apartmana. Sve sobe su klimatizirane, imaju terasu ili balkon, kupaonicu s odvojenim WC-om, direktnu telefonsku liniju, sat TV, sušilo za kosu, sef i mini frižider.

Usluga: Ultra All inclusive uključuje:

Hrana: rani doručak 02:00 - 06:00, doručak 06:00 - 10:00, kasni doručak 10:00 - 11:00, sendviči 11:00 - 12:30, ručak 12:30 - 14:00, snack 12:30 - 16:00, pizzeria 12:30 - 16:00, večera 18:30 - 21:00, kasni snack 22:00 - 00:00, roštilj 22:00 - 00:00.
Piće: mineralna i obična voda, kava i čaj, vruća čokolada, mlijeko, juice i sokovi, pivo, vino, lokalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), internacionalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), mliječni shakeovi, svježi sokovi..

Tri a la carte večere uz prethodnu rezervaciju (marokanski, talijanski i azijski restoran). Ležaljke, spužva za ležaljke, suncobrani i ručnici su na raspolaganju kod bazena i na plaži. Sportski tereni, nemotorizirani vodeni sportovi i animacijski programi su uključeni, a biljar, video igrice i stolni nogomet su uz nadoplatu. Jedna masaža po rezervaciji (30 min dio tijela) uz prethodnu rezervaciju na recepciji, hammam ili/i sauna (30 min) dnevno, jedna manikura i pedikura uz predrezervaciju, teretana (30 min) dnevno uz predrezervaciju.

Hrana i piće: Hotel nudi četiri restorana i tri bara: glavni buffet restoran ”Maritime”, restoran a la carte”Bellevue”, pizzeria “Belle Etoile”, restoran “Beau Rivage”, piano bar “Grand Bleu”, bar “Corail”, maurski caffe bar “Les Arcades” i noćni klub “Sirocco”.

Nošenje narukvica je obavezno. Neke usluge podliježu depozitu koji se na kraju boravka vraća.

Sportska ponuda: Dva teniska terena, stolni tenis, nogometni, košarkaški i odbojkaški teren, boćanje, mini golf, odbojka na pijesku, biljar, video igrice, stolni nogomet i pikado. 

Ponuda za djecu: Dnevni i večernji animacijski programi, mini klub za djecu (5-12 godina), mini disco.

Internet stranica hotela: www.elmouradi.com

OBAVEZNA DOPLATA - Turistička taksa:
Republika Tunis je s 1.1.2018. zakonom donijela odluku o plaćanju turističke takse u turističkim objektima. Plaćanje turističke takse je obavezno za svakog putnika koji na području Tunisa koristi usluge smještaja u bilo kojem smještajnom objektu.
Predviđeni iznos turističke takse u hotelima s 3 * je 2 TND (približno 0,60 €) za odraslu osobu po noćenju i 3 TND (približno 0,90 €) za odraslu osobu po noćenju u hotelima s 4 i 5 *. Djeca mlađa od 12 godina oslobođena su plaćanja turističke takse.
Taksa se plaća na recepciji hotela kod prijave. Organizator putovanja ne može i ne smije uključiti turističku taksu u cijenu paket aranžmana.
Turistička taksa plaća se prema broju noćenja koje putnik provodi u objektu, a najviše za 7 noćenja. Putnik koji u destinaciji boravi 14 noćenja plaća turističku taksu za 7 noćenja.

Mogućnost transfera Zagreb-Ljubljana-Zagreb:
po osobi 350 kn za minimalno 6 prijavljenih putnika po polasku
Cijene parkinga u zračnoj luci Ljubljana: 420 kn za 8 dana
Cijene su informativne i podložne promjenama

Putno osiguranje:
Za Vaše putovanje preporučamo putno zdravstveno osiguranje! Putno osiguranje nije obavezna nadoplata. Za više informacija stojimo na raspolaganju.

Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):
TUNIS - KARTAGA - SIDI BOU SAID (cjelodnevni izlet s ručkom)
Nakon doručka polazak prema glavnome gradu Tunisu. Prvo zaustavljanje je u centru moderne i živahne prijestolnice, na tuniškoj medini gdje se možete okušati u cjenkanju. Slobodno vrijeme za posjet tipičnoj tuniškoj kavani i šiša baru. Slijedi razgled drevne Kartage, nekad poprište punskih ratova, koja je danas pod UNESCO-vom zaštitom. Kartaga je bila važna fenička kolonija od 814 pr.Kr. Prema legendi, kraljica Elisa (Didona u Rimljana) bila je fenička princeza koja je osnovala Kartagu. Prema priči osnovana je na brdu Byrsa gdje danas postoje ostaci rimskog foruma i Muzej Kartage. Pauza za ručak. Zaustavljanje u idiličnom bijelo-plavom gradiću umjetnika Sidi Bou Saidu, odakle se pruža veličanstveni pogled na zaljev Kartage. Povratak u hotel, večera i noćenje. Povratak u hotel, večera i noćenje.
Informativna cijena: oko 50 EUR (ovisno o mjestu polaska)

FRIGUIA PARK I ZULU NIGHT
Posjetite jedn od najljepših safari parkova u sjevernoj Africi. Upoznajte tipične afričke egzotične životinje kao što su slonovi, žirafe, deve, majmuni, nojevi i ne propustite poseban program s morskim lavovima. U večernjim satima slijedi folklorna večera u šatoru. Tamo vas čeka zabava uz arapske ritmove i ritmove Afrike. Uživat ćete uz afričke zulu plesove i orijentalne plesove s trbušnom plesačicom, a možete kušati izvrsna tradicionalna jela.
Informativna cijena: oko 55 EUR (ovisno o mjestu polaska)

SAFARI U SAHARI (dvodnevni izlet, puni pansion)
1. dan: Kairouan – Gafsa- Tozeur Nakon ranog doručka slijedi vožnja prema jugu zemlje i odlazak u nezaboravnu avanturu. Prvo zaustavljanje je u Kairouanu gdje ćete vidjeti izvana najstariju džamiju na afričkom kontinentu ujedno i četvrtu najvažniju u islamskom svijetu, Okba Ibn Nafaa. Također ćete posjetiti radionicu tepiha gdje ćete vidjeti razne ručno tkane tepihe i imati priliku testirati svoje vještine pregovaranja. Nakon ručka, put nas vodi prema gradu Tozeuru, glavnom odredištu prvog dana. Na kraju slijedi prva avantura, terenska vožnja na Ong Jmel, vožnja off-roadom do Sahare i obilazak kulisa filma Ratovi Zvijezda. Slijedi vožnja do hotela El Mouradi 4 *, smještaj, večera i noćenje (pića uz obrok su uz nadoplatu).
2. dan: Tozeur – Chot El Jerid – Douz - Matmata - El Jem Doručak. U ranim jutarnjim satima kreće se preko Chott El Jerida, isušenog slanog jezera. Kraće zaustavljanje i nastavak vožnje do Douza poznatog kao “Vrata Sahare”, gdje možete doživjeti čari istinske Sahare jašući na devama. Nastavak putovanja prema Matmati. Posjet jednoj od tipičnih trogloditskih kuća, gdje neki Berberi još uvijek žive tradicionalnim načinom života . Nakon ručka (piće iz doplatu) polazak prema sjeveru i mjestu El Jem, gdje se nalazi jedan od najvećih i najočuvanijih rimskih amfiteatara koji je mogao smjestiti i do 30.000 ljudi. Povratak u hotel, večera i noćenje.
Informativna cijena: oko 135 EUR (ovisno o mjestu polaska)

NAPOMENA: Izlete i prijevoz organizira lokalna turistička agencija VLT. Detaljne informacije i cijene, gosti dobivaju od slovenskog ili hrvatskog predstavnika. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda u izvođenju programa. Kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu je niža od europskih standarda.

Fakultativne doplate na destinaciji:
- jahanje deva (oko 15 EUR);
- vožnja s terenskim vozilima do gorskih oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja s terenskim vozilima do Ong Jmela (oko 45 EUR);
- obilazak muzeja Chakwak i malog zoo vrta (oko 15 EUR);

Putno osiguranje:
Svim putnicima nudimo sljedeća osiguranja: dobrovoljno zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode, osiguranje od otkaza putovanja od strane putnika iz opravdanog razloga, osiguranje prtljage. Kako bi osiguranje od otkaza bilo važeće polica mora biti uplaćena na dan rezervacije.
Putno osiguranje nije obavezna nadoplata. Za više informacija stojimo na raspolaganju.

Putovanje za najmlađe:
Djeca do 2 godine imaju besplatan smještaj i koriste besplatan zrakoplovni prijevoz. Pritom nemaju svoje sjedalo u zrakoplovu, već sjede u naručju odrasle osobe.

Završna obavijest o putovanje i putni dokumenti:
Završnu obavijest o vremenu polaska i detaljima putovanja dobit ćete najkasnije 3 dana prije početka putovanja. Zajedno sa završnom obavijesti primit ćete i putne dokumente koje je potrebno isprintati i ponijeti na putovanje. Ljubazno molimo da odmah po primitku dokumenata provjerite točnost podataka. Eventualne ispravke moguće je napraviti najkasnije 48 sati prije početka putovanja.
Molimo obratite posebnu pozornost na valjanost putovnice koja će Vam trebati za ulazak i izlazak iz zemlje. Neke države zahtjevaju određenu duljinu važenja putovnice u trenutnku putovanja te ulazne vize. Informacije o rokovima važenja putovnice i vizama navedeni su u općim podacima za svaku destinaciju. Molimo strane državljane da se, vezano za putne dokumente, informiraju kod nadležnog veleposlanstva.

Napomena:
Prilikom uplate i potvrde rezervacije potrebno je dostaviti imena i prezimena svih putnika (točno kako je navedeno u putnoj ispravi putnika)
- promjena napravljena do zadnjeg četvrtka prije polaska 150 kn,
- promjena napravljena od petka do ponedjeljka u 12:00 sati (prije polaska) 300 kn,
- nakon ponedjeljka u 12:00 sati više nije moguće napraviti promjene - storno trošak prema općim uvjetima!
- rezervacije na 14 noćenja su NA UPIT
- putovnica mora biti važeća najmanje 3 mjeseca od povratka sa putovanja
- polasci nisu garantirani dok se ne ostvari dovoljan broj putnika. Za svaki garantirani polazak dobit ćete obavijest.
Negarantirani polazak uključuje mogućnost otkaza putovanja, promjene zračne luke ili datuma putovanja

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U TUNISU USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19
UVJETI ZA ULAZAK U TUNIS ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE HRVATSKE
Svi putnici stariji od 12 godina moraju predočiti jednu od sljedećih potvrda prilikom ulaska u Tunis:
- negativan PCR test na COVID-19 ne stariji od 72 sata od ukrcaja u avion s QR kodom i na engleskom jeziku (mora biti urađen u laboratoriji koje su autorizirane od strane Vlade Republike Hrvatske odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ "Dr. Andrija Štampar" i sl.))
- potvrdu o cijepljenju s 2 doze cjepiva protiv COVID-19 s QR kodom
- potvrdu liječnika da je osoba preboljela COVID-19 i da je od dijagnoze prošlo više od 6 tjedana, a manje od 6 mjeseci
!! Brzi testovi provodit će se slučajnim odabirom na nekim putnicima u zračnoj luci Monastir. U slučaju pozitivnog testa, putnik će biti poslan u izolaciju u nadležni centar.
Putnici koji ne putuju u sklopu paket aranžmana agencije (samo zrakoplovna karta) bit će upućeni na 7-dnevnu samoizolaciju.
Ukoliko isti uvjeti budu važeći i u trenutku polaska, a putnicima bude dijagnosticiran pozitivan test na Covid -19 s važećom potvrdom omogućit ćemo promjenu termina bez troška.

Cijena uključuje

povratni charter let s zračne luke Jožeta Pučnika Brnik (ekonomska klasa, prigrizak i osvježavajuće piće tijekom leta) za Monastir ili Enfidhu
aerodromsku pristojbu
prijevoz prtljage: 20 kg + 5 kg ručne prtljage
transfere na odredištu: aerodrom – hotel – aerodrom
7 noćenja u odabranom hotelu s pripadajućom uslugom
predstavnika na odredištu i na aerodromu na hrvatskom, slovenskom ili srpskom jeziku (informativni sastanci),
organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

putno osiguranje
obroke drugačije od navedenih, transfere i ostale usluge koje nisu navedene u programu
fakultativne izlete
troškove osobne prirode, napojnice i dr.,
turističku taksu (plaćanje na licu mjesta).

Lokacija putovanja

S65 - 55

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
3.509 kn