Zakintos - Istražujemo na Zakintosu

Zakintos, Grčka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grčka

Destinacija putovanja

Destinacija

Zakintos

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
07.06 14.06 21.06 28.06 05.07 12.07 19.07 26.07 02.08 09.08 16.08 23.08 30.08 06.09 13.09 20.09 27.09

Opis programa

Otok kornjača i tirkiznih zaljeva


Zakintos - bucket list:
• Istraži danju, prepusti se zabavi noću.
• Zaplivaj s kornjačama Caretta caretta
• Prošeći kroz maslinike I vinograde
• Zaljev krijumčara? Posjet je obavezan
• Popni se na brdo Bochali
• Posjeti vinski podrum i degustiraj
• Zapleši u ritmu sirtakija

ZAKINTOS
Magični otok sa slikovitim krajolikom, gdje ćete se osjećati kao kod kuće-kod kuće u Grčkoj.
Zakintos očarava nijansama zelene boje, jer je prekriven brojnim nasadima maslina i agruma, raznim cvijećem i vinogradima. Najjužniji otok u Jonskom moru okružuje plavetnilo kristalno čistog mora. Ljepote otoka opčinile su već Venecijance, pa su ga nazvali »Fiore di Levante« ili cvijet istoka. To je otok suprotnosti, jer na njemu možete otkriti idilična grčka seoca koja još nisu izgubila svoje čari i prisnost, te gradiće sa kozmopolitskim pulsom. Za vašeg odmora na prelijepim pješčanim plažama, dok promatrate veličanstvene kornjače Caretta caretta ili ljenčarite u okolnim domaćim tavernama, neprimjetno će i vas očarati ljepote tog idiličnog otoka.

ARGASSI
Argassi je najstarije ljetovalište na otoku s privlačnim  krajolikom,  koji  je sačuvao svoju prisnost  i  smatraju ga predgrađem grada Zakintosa. Uz pješčanošljunčanu plažu, koja se proteže cijelom dužinom od ljetovališta, možete uživati u sunčanju, opuštanju ili možete birati u raznovrsnoj ponudi vodnih sportova. Argassi je u neposrednoj blizini jednoga od naj- lprivlačnijh dijelova otoka, turistički neokrnjenog rta Vassilikos, gdje su po mišljenju većine najljepše pješčane plaže na otoku. Kraj je primjeren za odmor, s brojnim trgovinama, re- storanima i barovima i dosta zabave. Argassi je 3 km udaljen od grada Zakintosa.

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA - ZAKINTOS - ARGASSI / noćenje
Zakintos, sunčani otok koji očarava bujnim zelenilom, mirisnim cvijećem i plavetnilom kristalno čistog mora poziva vas da ga otkrijete i doživite!

2. DAN: ARGASSI / doručak, noćenje
Bezbrižan odmor, kupanje, ljetno čitanje ili samostalno otkrivanje skrivenih kutaka otoka, izbor je na vama.

3. DAN: ARGASSI I KORNJAČA CARETTA CARETTA / doručak, noćenje
Uputit ćete se u područje Nacionalnog morskog parka, gdje ćete se diviti kornjačama Caretta caretta, koje polažu jaja u pijesak plaža zaljeva Laganas i na otoku Marathonissi. Potonji će imati dovoljno vremena za kupanje u jednoj od prekrasnih otočkih uvala s kristalno čistom vodom, a prije povratka svratit ćete u uvalu Keri, poznatu uglavnom po špiljama i prekrasnim liticama koje je oblikovala priroda.

4. DAN: UVALA KRIJUMČARA I PLAVE ŠPILJE / doručak, noćenje
Na krstarenju oko Zakintosa ovoga dana, vaši će suputnici biti sunce, ugodan vjetar i kristalno čisto more. Zaljev krijumčara najveća je atrakcija otoka s ostacima krijumčarskog broda o kojem kruži poprilično misteriozne priče. Plivanje, uživanje u suncu i zabava u Plavim špiljama, doživite ih!

5. DAN: ARGASSI / doručak, noćenje
Opustite se i uživajte u suncu duž duge pješčane plaže Argassi, a navečer se počastite izvrsnim grčkim specijalitetima u jednoj od brojnih taverni.

6. DAN: ARGASSI / doručak, noćenje
Preporučujemo najam automobila i predlažemo istraživanje ovog prekrasnog otoka u unutrašnjosti. Zaštitnik otoka - Dioniz i njegova crkva s bogatim interijerom bit će početak vašeg istraživanja. U unutrašnjosti otoka, gdje se nalazi vinarija, kušat ćete vrhunsko vino, a u selu Volimes ćete vidjeti domaće zanate, med i proizvode od maslina. U selu Exo Hori naći ćete jedno od najstarijih stabala masline - staro više od 2000 godina.

7. DAN: ARGASSI / doručak, noćenje
Kupnja suvenira, kupanje u kristalno čistom moru ili šetnja prekrasnom pješčanom plažom pravi je izbor da posljednje dane provedete na otoku kornjača i tirkiznim uvalama.

8. DAN: ZAKINTOS - LJUBLJANA / doručak
Cilj pun morskih uspomena i polazak kući.

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa.

OBAVEZNA DOPLATA za turističku pristojbu: 1,50 EUR po danu po osobi
Podaci su informativni i podložni promjenama. Plaćanje se vrši na licu mjesta.

POPUSTI:
- za mladence 7%
- za seniore (od 60 godina) 7%

POSEBNA NAPOMENA: Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni su isključivo dolasku na destinaciju i odlasku s nje te s tim povezanim transportima, a ne odmoru.                       

VAŽNA NAPOMENA!    
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama. Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaska iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća.                       

LET I PUTNI DOKUMENTI:   
Zračna luka: Zakintos/Dionysios Solomos
Trajanje leta: približno 1.50h
Vremenska razlika: +1h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
                   
PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1, gdje je na raspolaganju više od 900 parkirnih mjesta. Osiguravamo besplatan parking za prvih 70 rezervacija. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Cijean 55 EUR.                   

Cijena uključuje

zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Zakintos – Ljubljana,
pristojbe zračnih luka i osiguranja,
noćenje i doručak u hotelu *** na području Argasija,
izlet Po otoku,
izlet Zaljev krijumčara i Modre špilje,
izlet Caretta caretta,
slovenski predstavnik i
organizacija putovanja te PDV.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje,
obroke drugačije od navedenih,
prijenos prtljage u zrakoplovnim lukama,
fakultativne izlete,
napojnicu vozačima i vodičima,
najam opreme na plažama,
druge usluge koje nisu navedene,
boravišnu pristojbu.

Lokacija putovanja

Zakintos, Grčka

KS01 - 107

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
4.153 kn