Lisabon i mala Portugalska tura

Portugal - Lisabon Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Portugal

Vrijeme trajanja

Trajanje

5 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 35 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
31.08

Opis programa

Lisabon i mala Portugalska tura

Zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja
Smještaj: u hotelu 4* u Lisabonu
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 04:45 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 06:25 sa međuslijetanjem u Munchenu. Po slijetanju u Lisabon u 13:35, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON
Doručak. Nastavak razgleda grada. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br. 28 koji će vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Slobodno poslijepodne za uživanje u Lisabonu prema vlastitim afinitetima. Mogućnost odlaska do jednog od najvećih shopping centara u ovom dijelu Europe, Colombo. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

4. dan LISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlantskog oceana. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan LISABON – ZAGREB
Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Transfer autobusom do zračne luke te prijava za let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima ( red letenja za svaki polazak je ispod programa ). Kraj programa.

*Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 280 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2 € po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina)

Popusti:
- dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 70 €, popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju 28 €
- dijete do 2 godine bez sjedala u zrakoplovu i bez usluge u hotelu plaća samo dio pristojba – 120 €

Doplate po želji:
- cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 48 € (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji),
- cjelodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima-Nazare – 50 € (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji, točna cijena izleta bit će objavljena u završnom pismu),
- doplata za odlazak do Palače Pena sa ulaznicom za prekrasne vrtove  (mini bus do dvorca + ulaznica) - potrebno je min 20 putnika -20 €
- doplata za Fado večeru (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program)- 65 €
- doplata za ulaznicu za čuveni Oceanarij u Lisabonu – cca 22 € odrasli / djeca do 12 godina - 15 €

Informacije o letu:
Prijevoznik: Lufthansa
Predviđeni red letenja:
LH 1731   Zagreb    06:20   Munchen   07:25
LH 1778   Munchen   11:20   Lisabon   13:35
LH 1779   Lisabon   14:25   Munchen   18:30
LH 1730   Munchen   20:20   Zagreb    21:20
U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!

Važne informacije:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Ovo putovanje nije prikladno za putnike smanjene pokretljivosti zbog dosta hodanja i korištenja javnog gradskog prijevoza.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom prema programu,
pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 195 EUR
transfere autobusom prema programu,
razgled Lisabona autobusom i pješice,
smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi,
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje

boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina )
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; fakultativne izlete;
obroke koji nisu uključeni u cijenu
napojnicu za vozača i vodiča – po želji, naravno nije obavezno, no uobičajeno je da ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča i vozača da se ih se nagradi sa malom napojnicom, prema Vašoj procjeni. Ukoliko niste sigurni koliko, preporuka prosječne napojnice iznosi 2 EUR- 5 EUR po osobi i po danu danu. Iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sam, naravno i ukoliko napojnicu želite ostaviti)
putno osiguranje

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene