Lisabon i mala portugalska tura 6 dana

Portugal - Lisabon Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Portugal

Vrijeme trajanja

Trajanje

6 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
31.07

Opis programa

Lisabon i mala portugalska tura 6 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
6 dana / 5 noćenja
Predviđeni hoteli:
na polasku 31.7.: Roma 3*
na polasku 14.8.: Olissippo Marques de Sa 4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

1. dan: ZAGREB - LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 13:00 sati. Let zrakoplovom Lufthanse za Frankfurt u 14:50 sati. Slijetanje u Frankfurt u 16:30 sati. Nastavak leta zrakoplovom Lufthanse iz Frankfurta  za Lisabon u 19:55 sati, s dolaskom u Lisabon u 22:05 sati. Po slijetanju u Lisabon transfer autobusom do hotel. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LISABON
Doručak. Odlazak na razgleda grada  pješice i javnim prijevozom: Trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Trg Rossio,  četvrt Baixa – središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa Slavolukom i spomenikom kralju Joseu I., Lisabonska katedrala, vidikovac Santa Lucia. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet Parku nacija, Parque das Nações, modernom dijelu grada, u kojem se nalaz trgovački centar Vasco da Gama, kolodvor Oriente - spektakularna građevina nadahnuta gotičkom arhitekturom, Lisabonski oceanarij, most Vasco de Gama na rijeci Tajo – najduži most u Europi. U večernjim satima odlazak do živopisne četvrti Bairro Alto, boemske četvrt prepune restorana, kavana, galerija i trgovina, gdje predlažemo zajednički odlazak na portugalsku večeru uz fado program. Noćenje

3. dan: LISABON – izlet SINTRA – PENA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – BELEM (izlet uključen u cijenu aranžmana)
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje kroz poznato ljetovalište Cascais, te Estoril, gradić poznat po utrci Formule 1 i kasinu, do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, Jeronimitski samostan, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game. Slobodno vrijeme za degustaciju poznate slastice Pasteis de Belem u istoimenoj slastičarnici. Navečer predlažemo nezaboravan doživljaj - vožnju čuvenim retro tramvajem 28 koji na neobičan način vijuga strmim, uskim i zavojitim ulicama od Praça Moniz, preko Alfame do Bairro Alto. Noćenje.

4. dan: LISABON – fakultativni izlet FATIMA - BATALHA - NAZARE – OBIDOS
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom (uz doplatu). Vožnja autobusom do Fatime, poznatom marijanskom svetištu. Posjet Kapeli ukazanja, u samom središtu svetišta, izgrađenoj na mjestu Gospina ukazanja. Mjesto ukazanja obilježeno je mramornim stupom na kojem je postavljen kip Gospe. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnja do Batalhe i posjet samostanu Santa Maria da Victoria, najljepšem primjeru gotičke arhitekture u Portugalu, s grobnicama nekih od najznačajnijih vladara Portugala. Nastavak vožnje do Nazarea, poznatog ljetovališta na obalama Atlantskog oceana, s dugačkom pješčanom plažom i slobodno vrijeme za ručak. Na povratku u Lisabon zaustavljanje u Obidosu, jednom  od najšarmantnijih portugalskih mjesta, potpuno okruženog zidinama srednjovjekovnog dvorca. Šetnja do crkve Santa Maria i slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: LISABON – slobodan dan za kupanje
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo da dan provedete na nekoj od plaža u okolici Lisabona. Lijepe plaže nalaze se zapadno od Lisabona, na potezu od Carcavelosa do Cascaisa, do kojih se jednostavno dolazi priobalnom željezničkom linijom iz kolodvora Cais do Sodré u Lisabonu. Noćenje

6. dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Let zrakoplovom Lufthanse za Munchen u 14:25 sati, s dolaskom u Munchen u 18:25 sati. Nastavak leta za Zagreb u 20:20 sati, s dolaskom u Zagreb u 21:20 sati.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 290 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- obavezna doplata za boravišnu pristojbu 2 € po osobi i noćenju (plaćanje na recepciji hotela), djeca do 13 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu
- obavezna doplata za napojnice za vozače 10 € po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Popust:
- dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
- pomoćni ležaj za odraslu osobu na upit bez popusta

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
garantirani cjelodnevni izlet autobusom s pratiteljem putovanja: Fatima, Batalha, Nazare, Obidos €50
portugalska večera uz fado program €65

Informativne cijene ulaznica: Torre de Belem €6, samostan sv. Jeronima €10, tvrđava Sao Jorge €10, samostan u Batalhi €10

Napomene: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

Granične formalnosti za ulazak u Portugal:
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je valjana osobna iskaznica ili putovnica za ulazak u Portugal. Strani državljani dužni su sami se informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom avio kompanije Lufthansa na liniji Zagreb – Frankfurt – Lisabon i Lisabon - Munchen - Zagreb,
pristojbe zračnih luka,
voditelja putovanja,
smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s doručkom,
sve prijevoze i transfere autobusom prema programu,
cjelodnevni izlet autobusom Sintra - Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Belém s voditeljem putovanja,
sve razglede prema programu,
troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje

ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene,
boravišnu pristojbu, karte javnog prijevoza,
fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene