Egipat - Krstarenje Nilom i odmor u hotelu

Hurgadu - Egipat Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Krstarenje Nilom

Vrijeme trajanja

Trajanje

15 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Kabine na brodu

Vrsta smještaja

Kabine na brodu

All inclusive

Usluga

All inclusive

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
17.03 31.03 07.04 14.04 28.04 05.05 12.05 19.05 02.06 09.06 16.06 23.06 30.06 07.07 14.07 21.07 04.08 11.08 18.08 25.08 01.09 08.09 15.09 22.09

Opis programa

Egipat - Krstarenje Nilom 15 dana
Zrakoplovom iz Ljubljane
15 dana/14 noćenja
Smještaj: u kabinama na brodu i hotelu s 3*/4* u Hurghadi ili Makadi Bayu

CIJENA ZA 15 ALL INCLUSIVE već od 1.410€ po osobi - naznačene cijene su informativne, podložne svakodnevnim promjenama - CIJENE NA UPIT!

DOLAZAK I SMJEŠTAJ
Kako biste se odmorili nakon leta, priviknuli na novu klimu i krenuli na put potpuno opušteni, prve dane nakon dolaska provedite u hotelu po izboru. Iz hotela ćemo vas potom klimatiziranim autobusom prevesti do Luxora, gdje vas već čeka brod na kojem počinje vaše uzbudljivo i nezaboravno putovanje. Kako ćete stići na brod na vrijeme, imat ćete malo vremena za razgledavanje broda i obližnjeg Luxora.

KULTURA I POVIJEST
Brodom ćete posjetiti mjesta koja se smatraju kolijevkom jedne od prvih visokih civilizacija. Izravno ćete se susresti s kulturom i poviješću starog Egipta, gdje će vas očarati veličanstveni hramovi, grobnice i spomenici stari tisućama godina. Tijekom krstarenja Nilom ne samo da ćete posjetiti brojne kulturne znamenitosti, već ćete saznati puno zanimljivih stvari o životu Egipćana koji stoljećima žive u skladu s ovom moćnom rijekom.

OPUŠTANJE I ODMOR
Za potpuno opuštanje nakon brojnih doživljaja, na dvotjednom putovanju kombinacijom krstarenja Nilom, nakon krstarenja vratit ćete se u odabrani hotel. Sve što trebate učiniti je pronaći najbližu ležaljku i prepustiti se sunčevim zrakama uz bazen ili na plaži.

Program krstarenja:

DOLAZAK: Transfer do odabranog hotela.
PONEDJELJAK: Prijevoz autobusom do Luxora i ukrcaj na brod.
UTORAK: *Obilazak Luxora i hrama Karnak.
SRIJEDA: *Dolazak i obilazak Kom Omba.
ČETVRTAK: *Posjetite hram Philae i Asuansku branu.
PETAK: Obilazak Asuana i po želji mogućnost fakultativnog odlaska u Abu Simbel
SUBOTA: Vožnja do Luxora, po želji gledanje zvučne i svjetlosne predstave,
NEDJELJA: *Dolina kraljeva, hram kraljice Hatšepsut, Tutankamonova grobnica (uz doplatu)
PONEDJELJAK: Povratak u hotel.
DO POLASKA: Opuštanje i odmor uz Crveno more


Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

*Paket izleta 225 € (za djecu od 115 €) osobi uz prijavu: Kom Ombo - hram Sobek // Luksor, zapadna Teba - Dolina kraljeva, hram Hatšepsut, Memnonovi kolosi, hram Karnash, hram Luksor // Asuan - visoka brana, jezero Nasser, nedovršeno Obelisk, Temple Philae, vožnja brodom po Nilu.

Pri uplati paketa izleta na destinaciji cijena je 289€ /osobi.

USLUGE U KOMBINACIJI ODMORA S KRSTARENJEM (7 dana krstarenja, 7 dana hotelskog smještaja)

Smještaj u hotel na području Hurghade ili Makadi Baya. Napominjemo da dan ukrcaja na brod u luci Luxor ovisi o danu pristajanja u resortu. Transfer do/iz Luxora je organiziran od/do rezerviranog hotela. Predstavnik u mjestu godišnjeg odmora će Vas obavijestiti o točnom vremenu transfera. Vođenje na engleskom ili njemačkom jeziku.

Obavezna doplata po osobi:
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): na upit
- Napojnice za lokalne davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) cca 30 € po osobi
- Viza za Egipat 29 € po osobi (obavezna doplata na destinaciji)

RED SEA HOTELI - moguć izbor hotela:
Grand Hotel 3+*
Grand Resort 4*
Siva Grand Beach 4*
Grand Palace 4+*
Grand Makadi 4+*
Makadi Palace 4*
Grand Water World 4+*
Makadi Spa 4+*

JAZ CRUISES brodovi (JAZ brodove nije moguće birati "Roulette Schiff"):
- JAZ Imperial
- JAZ Crown Jewel
- JAZ Crown Prince

IBEROTEL CRUISES brod:
- Iberotel Crown Empress
 
*Organizator putovanja zbog viših sila ili tehničkih poteškoća uključuje mogućnost promjene broda.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za ovo putovanje  hrvatskim državljanima je za ulazak u Egipat potrebna važeća  putovnica najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i viza. Viza se dobiva na ulasku u zemlju na zračnoj luci, cijena 29 €. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite uvjete ulaska u Egipat.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

PREPORUČAMO putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza puta

Viza:
Za ulazak u Egipat, putnicima je potrebna viza koja se ishodi na licu mjesta. Trošak vize iznosi 29 EUR (s uključenim troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. Kako se uvjeti mogu promijeniti, ljubazno molimo da se prije odlaska na putovanje informirate o uvjetima ulaska u Egipat kod nadležnih institucija. Prilikom ulaska u državu, potrebno je ispuniti formural s podacima iz putovnice i o detaljima boravka u destinaciji. Do 8 dana prije polaska vizu je moguće pribaviti i putem stranice https://www.visa2egypt.gov.eg. Državljani država koje nisu članice EU (npr. BiH, Albanija i sl.) vizu moraju pribaviti prije odlaska, u Veleposlanstvu Egipta. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu zemlje u koju putuju. Svaki putnik je odgovoran za pribavljanje odgovarajućih putnik dokumenata te njihovu ispravnost!!

Predstavnici na destinaciji:
Po dolasku u zračnu luku u Hurghadi dočekti će Vas predstavnici koji će Vam na temelju svojeg višegodišnjeg iskustva boravka na tim lokacijama, prenijeti sva saznanja o najljepšim mjestima odabrane destinacije. Osim toga, pobrinut će se da se ugodno smjestite, svojom reakcijom doprinijeti da Vaš odmor protekne bezbrižno i biti Vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika Ljubljana: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište na raspolaganju je više od 900 parkirnih mjesta, moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Parkirni kalkultor www.lju-airport.si/sl/parkiranje-na-letaliscu     

PARKING U AUTO KUĆI JAGODIĆ u blizini zračne luke s uključenim prijevozom do zračne luke Ljubljana: Cijena 35€ za 7 dana, 45€ za 10 dana ili 55€ za 14 dana (za plaćanje prilikom rezervacije aranžmana) www.parking-jagodic.si

POVRATNI TRANSFER Zagreb – Ljubljana – Zagreb: U mogućnosti smo za Vas organizirati povratni transfer na relaciji: Zagreb - zračna luka Ljubljana - Zagreb. Upit je potrebno postaviti prilikom rezervacije aranžmana, a najkasnije 7 dana prije polaska. Za više informacija, obratite se našem prodajnom mjestu. Navedena cijena povratnog transfera je po osobi za minimalno 6 prijavljenih putnika. Cijene su informativne i podložne promjenama.

Fly Egypt
Trajanje leta: 4 sata
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redovnih letova i avioprijevoznika unutar zakonskih i ugovornih opcija. Sva navedena vremena su stvarna lokalna vremena. Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.
Polasci zrakoplova osim iz Ljubljane mogući i iz Graza, Beča, Salzburga, Budimpešte, Linza, Munchena, Klagenfurta, Innsbrucka, Timisoara i Zuricha (cijene na upit).

Mobilni pozivi i internet u Egiptu:
Približne cijene mobilnih poziva: odlazni poziv 19 kn/min, dolazni poziv 11 kn/min, SMS 4 kn, MMS 9 kn, prijenos podataka 3 kn/100 kB. Budući su cijene Raominga visoke predlažemo da prilikom dolaska u Zračnoj luci kupite SIM karticu samo za mobilne podatke tj. internet 2-12 GB ~ 5-15 Eura. Sa navedenom SIM karticom na mobilnom telefonu imate cijelo vrijeme dostupan Internet, te možete ostvariti pozive preko društvenih mreža (WhatsApp, Viber, Skype...)

Kategorizacija hotela:
Hoteli u programu označeni su službenom kategorizacijom koja važi u pojedinim državama, a koja može odstupati od kategorizacije koja važi u Hrvatskoj. Prehrana, komfor, usluge i ostala ponuda, uključujući plaže i bazene, pod nadzorom su lokalnih turističkih organizacija i na njih organizator nema utjecaja. Standardi turističkih ponuda su u odabranim državama različiti i međusobno neusporedivi.
Manja oštećenja sobe, stambenog pokućstva, alge na fugama keramičkih pločica i druge manje greške na opremi sobe, koje suštinski ne posežu u njenu funkcionalnost i estetski izgled, ne mogu biti predmet žalbe, budući da ne smanjuju kvalitetu boravka putnika.
Režim rada klimatskih uređaja u isključivoj je nadležnosti hotelijera. Nedjelovanje klimatskog uređaja ne predstavlja nedostatak turističkog aranžmana.
Pojava buba i insekata, koji u ograničenom opsegu prolaze kroz pukotine u stambenom pokućstvu i otvore namjenjene prozračivanju, u objektima je, a posebice onim u prirodnom okruženju, sasvim uobičajena i ne može biti predmet žalbe. Ukoliko gore navedeno kod gostiju prouzrokuje nelagodnost, mogu se obratiti recepciji objekta, koji će u okviru svojih mogućnosti osigurati smanjenje ove pojave ili zamjenu sobe.
Određeni objekti posjeduju ponudu »sve uključeno« ili »all inclusive«, gdje cijene uključuje praktično kompletnu ponudu, npr. hranu, većinu pića, sportske aktivnosti, animaciju itd. Ponuda »all inclusive« odnosno »sve uključeno« razlikuje se kako od destinacije do destinacije, tako i od hotela do hotela.
Za većinu hotela niže kategorije (3 ili 4 zvjezdice), koji nude ovakvu ponudu, važi da izrazu »all inclusive« više odgovara naziv puni pansion, budući da u većini slučajeva obuhvaća doručak, ručak i večeru, s pićem uz obroke, koje je uglavnom samo točeno.
Ponuda »all inclusive« vezana je na hotelski kućni red dolaska u hotel i odlaska iz hotela, uglavnom od 12h do 12h, bez obzira na vrijeme odlaska u začnu luku.
Pri smještaju tri ili više osoba u istoj sobi, upozoravamo putnike da su ovim osobama namijenjeni dodatni ležajevi, koja nisu uvijek iste kvalitete kao i osnovni ležajevi.

Napomene:
Usprkos tome da u određenim specijaliziranim dućanima možete kupite alkoholna pića, ne preporučujemo vam njihovo konzumiranje u javnosti. Alkoholna pića u ugostiteljskim lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje internetske veze u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema.
Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo za adekvatno ponašanje. Također molimo i da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete đamiji, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prikriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

Ovo je informativna cijena, raspoloživa do popunjenja kapaciteta. Cijena je podložna dnevnim promjenama. Važeća je cijena u trenutku rezervacije! Broj mjesta i soba po objavljenoj cijeni je ograničen. Zbog brze dinamike, toplo preporučujemo da rezervaciju izvršite na vrijeme!
Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek planirani raspored leta. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

 

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

povratni let sa uključenim zrakoplovnim pristojbama Ljubljana – Hurgada - Ljubljana
7 noćenje u hotelu s 4* u Hurghadi sa all inclusive uslugom
7 noćenja u kabini na brodu sa all inclusive uslugom
Lokalni vodič na engleskom ili njemačkom jeziku
Priprema, organizacija putovanja i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
Paket putnog osiguranja
Napojnice za lokalne vodiče, vozače, osoblje na brodu, obavezne (cca 30 €)
Viza
izletnički paket - doplata pri rezervaciji: 170 € za odraslu osobu (85 € za dijete)
fakultativni izleti (zvučna i svjetlosna predstava u hramu Karnak, posjet Tutankamonovoj grobnici i Abu Simbelu)
osobni troškovi

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

Provjeri sve termine i cijene