Istanbul, od istoka do zapada

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Istanbul

Vrijeme trajanja

Trajanje

5 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
27.07 28.09 19.10

Opis programa

Istanbul, od istoka do zapada

Zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel 4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan,    ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman pored kioska Tiska u 11:30h.  Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 13:35h. Po slijetanju u Istanbul u 16:50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora kratka orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim djelom grada. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan,     ISTANBUL – FAKULTATIVNI IZLET NA STARI DIO GRADA
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; krećemo od  najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana Veličanstvenog nakon koje slijedi  zanimljiva priča o hipodromu i Plavoj džamiji ( zbog renovacije razgled izvana),  monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Aja Sofija - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Slobodno vrijeme za okrjepu. Nastavak razgleda starog dijela grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te folklorni program. Noćenje.

3. dan,     ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET – DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA)
Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Šetnja slikovitim djelom grada Uskudarom odakle možete vidjeti Djevojačku kulu.  Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Ostatak dana slobodan za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan,    ISTANBUL– (FAKULTATIVNI IZLET – PRINČEVI OTOCI,  CAMLICA - KADIKOY) ILI SLOBODAN DAN U ISTANBLU
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska do Prinčevih otoka (uz doplatu). Prinčevi otoci smješteni su svega 90 minuta vožnje trajektom od Istanbula. Sam otok je cijeli „pješačka zona“ jer je zabranjena vožnja automobilima (osim policijska vozila). Nakon uživanja i razgledavanja otoka predlažemo da sjednete na plažu te se malo odmorite u oazi mira van gradske vreve ili jednostavno sjednite u jedan od lokalnih restorana i uživajte u turskim specijalitetima. U nastavku odlazak na Azijsku stranu na vidikovac Camlica od kuda se pruža prekrasan pogled na Istanbul. Nastavljamo do boemske četvrti Kadikoy , jedne od omiljenih četvrti lokalaca gdje osim bogate tržnice na otvorenom možete uživati u izvrsoj gastronomskoj ponudi te doista izvrsnoj atmoferi kojom zrači ovaj dio grada. Vraćamo se lokalnim trajektom na satri dio grada. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan,    ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 11:30. Dolazak u Zagreb u 12:40


*First minute / last minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu u iznosu 180 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Popusti:
- dijete na pomoćnom ležaju 40 €
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju 30 €

Fakultativni izleti/ulaznice - prijava i uplata prilikom rezervacije:
- Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u Topkapi palaču s haremom, obilazak  džamije Sulejmana Veličanstvenog,  uz korištenje slušalica te  uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 65 € (minimum prijavljenih putnika 15)
- Poludnevni izlet koji uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom, posjetu azijskoj strani – Uskudar s pogledom na djevojačku kulu, vožnja Marmaray tunelom, korištenje slušalica i posjeta Egipatskoj tržnici: 90 € (minimum 15 prijavljenih putnika)
- Izlet na Prinčeve otoke, Camlicu i Kadikoy  s lokalnim vodičem, uključen brodski prijevoz do prinčevih otoka i autobus na azijskoj strani: 70 EUR -minimum 15 prijavljenih osoba

Fakultativni izleti/ulaznice - prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta:
- Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 50 € ( uključen transfer)
- ulaznica u Hagia Sofiju se po novom pravilniku naplaćuje 25 € na licu mjesta za sve koji žele

Informacije o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines
Red letenja:
TK1054 Zagreb 13:35 Istanbul 16:50
TK1055 Istanbul 11:30 Zagreb 12:40

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.
Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od zadnjeg dana boravka u zemlji.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
zrakoplovne pristojbe i naknade
smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4**** na starom djelu grada
transfer od/do zračne luke
razglede prema programu
pratitelja iz Zagreba
pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
putna osiguranja (preporučujemo)

Fran Pavelić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene