Kuba 2024.

Havana - Kuba Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Republika Kuba

Vrijeme trajanja

Trajanje

10 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Po programu

Usluga

Po programu

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
08.10 25.11

Opis programa

Kuba 2024.

Zrakoplovom iz Zagreba
10 dana / 7 noćenja
Smještaj: u hotelima s 4* u Havani, u Trinidadu i u Varaderu
Vrijednost više: svi razgledi u programu uključeni u cijenu, noćenja u Trinidadu i Varaderu na bazi all inclusive, 5x ručak na razgledima uključeni u cijenu
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 19:55h na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul  predviđen je u 00:10h.

2. dan ISTANBUL – HAVANA – VARADERO
Nastavak putovanja prema Havani u 02:10h na liniji TK183 (Turkish Airines). Dolazak u Havanu predviđen je u 07:15h. Prijevoz do hotela 4* u Varaderu. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

3. dan  VARADERO / FAKULTATIVNI IZLET CAYO BLANCO
Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Predlažemo odlazak na izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima (ručak na izletu uključen). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

4. dan  VARADERO – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neogotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Po dolasku prijava u hotel u Trinidadu, boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

5. dan  TRINIDAD
Nakon doručka odlazak u razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi, a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećerene trske. Odlazak do plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga koje pripada svjetskoj baštini UNESCO-a. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u hotel. Boravak na osnovi all inclusive  usluge. Noćenje.

6. dan TRINIDAD – SANTA CLARA – HAVANA
Nakon doručka odlazak iz Trinidada prema Santa Clari. Ovaj grad povezan je s Che Guevarom koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958., posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema Havani. Smještaj u hotel 5*, noćenje.

7. dan HAVANA
Nakon doručka odlazak na vođeni razgled grada Havane. Posjeta RUM muzeju. Razgled modernog dijela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda i dr., poznato šetalište Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, Nacionalni muzej El Prado , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak u lokalni restoran (UKLJUČEN U CIJENU). Po želji moguća doplata za panoramsku vožnju gradom old timerima (1 h).  Povratak u hotel, noćenje.

8. dan HAVANA – VIŃALES
Nakon doručka u hotelu odlazak u dolinu Vinales u zapadnom dijelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Zaustavljanje na vidikovcu Los Jamines uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni gdje možete isprobati najfiniju Pina Coladu. Nastavak vožnje  autobusom do La Cueva del Indio od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom kroz planine. Odlazak u Benito's farmu cigara gdje možete vidjeti plantažu i proces izrade cigara.
Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u Havanu. Noćenje.

9. dan HAVANA – ISTANBUL
Ujutro prije odlaska breakfast box. Odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 08:45h na liniji TK183.

10. dan ISTANBUL - ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Istanbul u 08:55h. U 19:00h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:05h.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 390 €  (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- kubansku vizu od 60 € (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
- Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit
- Osoba na trećem ležaju: na upit

Napomena: Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.

Fakultativne  doplate:
- Panoramska vožnja old timerom u Havani:  25 €/1 h, cijena po osobi, maksimalno 4 osobe u automobilu)
- Izlet katamaranom- Cayo Blanco u Varaderu: Cijena po osobi: 130 €
*Izleti se prijavljuju i naručuju unaprijed agenciji te je prihvaćanje ponude obvezujuće. Plaćanje izleta vrši se na licu mjesta pratitelju putovanja u EUR.

Informacije o letu:
Prijevoznik:
Turkish Airlines
Predviđen red letenja:
Polazak 31.5.-9.6.2024.
TK1056    31MAY   ZAGIST   20:30  23:40
TK 183    01JUN   ISTHAV   02:10  07:45
TK 183    08JUN   HAVIST   09:10  08:35
TK1055    09JUN   ISTZAG   18:35  19:40

Polazak8.10.-17.10.2024.
TK1056    08OCT   ZAGIST   20:25  23:40
TK 183    09OCT   ISTHAV   02:00  07:30
TK 183    16OCT   HAVIST   08:55  08:45
TK1055    17OCT   ISTZAG   18:20  19:30

Polazak25.11.-4.12.2024.
TK1056    25NOV   ZAGIST   19:55  00:10
TK 195    26NOV   ISTHAV   02:10  07:15
TK 195    03DEC   HAVIST   08:40  08:55
TK1055    04DEC   ISTZAG   19:00  19:05
Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena:
Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Važne informacije:
- Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
- O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Viza je potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Havana–Zagreb (Turkish Airlines)
zrakoplovne pristojbe
transfer od zračne luke do hotela
tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*
2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 5*
2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
1x ručak nakon razgleda Havane
1x ručak na izletu u Vinales
1x ručak u Cienfuegosu
1x ručak na razgledu Trinidada
1x ručak u Santa Clari
sve razglede prema programu
povratni transfer od zračne luke do hotela
pratitelja putovanja
lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
troškove organizacije

Cijena ne uključuje

kubansku vizu od 60 € (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
dodatne obroke
fakultativne izlete
usluge koje nisu navedene u programu
napojnice
putno zdravstveno osiguranje

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene