Barcelona 2023. - 4 dana

Barcelona Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Španjolska

Vrijeme trajanja

Trajanje

4 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
12.10

Opis programa

Barcelona 2023. - 4 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
4 dana/3 noćenja
Grupni polasci
Smještaj: Hotel Alexandre Fira Congress 4* ili sličan

1. DAN ZAGREB - BARCELONA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na izravan let zrakoplovom iz Zagreba za Barcelonu u 22:45 sata na liniji VY1281 (Vueling). Dolazak u Barcelonu predviđen je u 01.05 sati. Po dolasku u Barcelonu slijedi transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN BARCELONA
Nakon doručka odlazimo u panoramski razgled grada autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, Gaudijevo životno ostvarenje, remek-djelo katalonske umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. Navečer predlažemo odlazak na flamenco predstavu s uključenim pićem (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Povratak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja. Noćenje.

3. DAN BARCELONA - (fakultativni izlet MONTSERRAT)
Doručak u hotelu. Odlazak s voditeljem putovanja do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cijenu). Samostalna šetnja kompleksom. Po razgledu predlažemo poludnevni izlet do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Muzej u sklopu samostana čuva izvanrednu zbirku djela Dalia, El Greca, Moneta i Giordana. Povratak u Barcelonu. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet nogometnom stadionu FC Barcelona – Camp Nou (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell i odlazak u veliki Akvarij u gradskoj luci (uz doplatu), posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Noćenje.

4. DAN BARCELONA - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Prije povratka kući svakako predlažemo da današnje prijepodne iskoristite za posjet čuvenoj crkvi Sagrada Familia, Gaudijevog remek-djela katalonske umjetnosti. Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici. Posjetite također Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U za to previđeno vrijeme (oko 17:00 sati), polazak transfera od hotela prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 20.10 sati na liniji VY1280 (Vueling). Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.20 sati.


Popusti i doplate:
- 10% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- trokrevetna soba za odrasle osobe po redovnoj cijeni, na upit

Fakultativni izleti i sadržaji:
- Flamenco Show u Barceloni: 50 € (376,72 kn) - uključeno piće i show - Tablao Cordobes Las Ramblas, Barcelona
- Flamenco Show u Barceloni (djeca do 8 god.): 25 € (188,36 kn)
- Izlet na Montserrat (poludnevni, bez ulaznica): 55 € (414,40 kn)  - minimalno 10 prijavljenih
- Izlet na Montserrat (poludnevni, bez ulaznica - djeca do 12 god,): 40 € (301,38 kn)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):
Sagrada Familia: odrasli 26 €, dijete do 11 godina besplatno
Poble Español: odrasli 14 €, dijete 4-12 godina 10 €, dijete do 3 godine besplatno
Aquarium: odrasli 24 €, dijete 5-10 godina 17 €, dijete 3-4 godine 10 €
Muzej Picasso, zbirka bez audio vodiča: odrasli 12 €, mladi od 18 do 25 godina 7 €
Casa Batlló: odrasli 35 €, dijete 13-17 godina 29 €, dijete do 12 godina besplatno
Casa Milà/La Pedrera: odrasli 28 €, dijete 7-12 godina 15,50 €, dijete do 6 godina besplatno
Camp Nou Experience: odrasli 28 €, dijete 4-10 godina 21 €, dijete do 3 godine besplatno
Metro karta: jedna vožnja 2,40 €; 10 vožnji 1 zona 11,35 €

Napomene:
- Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 -U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

KORISNE INFORMACIJE:
Barcelona gradski prijevoz: Gradski je prijevoz izvrsno organiziran razgranatom mrežom metroa i autobusa, a okolica povezana brzim i udobnim regionalnim vlakovima.

Shopping u Barceloni: Široka ponuda i raznovrsne trgovine, no najugodnije je kupovati u velikim trgovačkim centrima: Maremagnum Shopping Centre (u staroj luci), Barcelona Glories, L'illa Diagonal shopping centre, El Corte Ingles i drugi, koji rade neprekidno od 9.30 do 20.30. Manje trgovine imaju dvosatnu stanku.

Muzeji i atrakcije: Akvarijum, Casa Batlló, Pedrera, Park Güell i Pueblo Espanyol otvoreni sve dane. Muzej Picasso u nedjelju i ponedjeljak ne radi. Camp Nou – ne radi nedjeljom.

KORISNE INFORMACIJE - ŠPANJOLSKA
Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu €ope i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Površina: 505.990 km²
Broj stanovnika: 43,2 milijuna
Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.
Valuta: €o
Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.
Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni.
Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d'Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: consulcroacia@telefonica.net. Počasni konzul: Juli C. Bàrcena San José.
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak od 9:00 do 13:00 • petak od 9:00 do 12.00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do maksimalno 23 kg) + osobna prtljaga (ručna prtljaga nije uključena u cijenu!)
smještaj u hotelu 4* u Barceloni na osnovu 3 noćenja s doručkom
razgledi prema programu putovanja
grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
ulaznicu za Park Güell
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja
boravišna pristojba

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu 150 € (1.130,17 kn)
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
putna osiguranja

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene