Milano

Milano, Italija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Italija

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

2 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 58 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

ZG-KA-RI

Polazište

ZG-KA-RI

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
13.05 15.07 05.08 16.09 14.10 18.11

Opis programa

Milano

Autobusom iz Zagreba
2 dana / 1 noćenje
Smještaj: B&B Hotel Milano Sesto Marelli ili slično
Hotel se nalazi 350 m od metro stanice Sesto Marelli, crvena linija podzemne željeznice vodi vas bez presjedanja do katedrale ili Castella. Oko hotela velik je izbor barova i restorana.
Mogući polazak iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu

1. dan: ZAGREB/RIJEKA  – MILANO
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol 5:40 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom u centar. U šetnju krećemo od milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Kažu da je ideja večernjeg pića izmišljena u Milanu, stoga isprobajte neki od tipičnih talijanskih aperitiva ili osvježavajućih koktela! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: MILANO, dan za muzeje ili shopping – RIJEKA/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Stvari ostavljamo u autobusu i odlazimo do centra grada javnim prijevozom. Slobodno jutro i rano poslijepodne za vlastite aktivnosti. Preporučujemo posjet milanskoj katedrali (obavezna prijava i doplata prilikom rezervacije), kao i terasi katedrale s koje se pruža odličan pogled na glavni trg i središte Milana; posjet kompleksu muzeja u Castello Sforzesco ili barem jednom od mnogobrojnih milanskih muzeja. Ako niste baš od volje za muzeje, opustite se u šetnji gradom ili izvrsnom shoppingu u ulicama Corso Vittorio Emanuele II, Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Corso Buenos Aires, Via Dante, Via Torino... Ne propustite ručak u čuvenoj četvrti Brera u samom srcu grada. Povratak u hotel javnim prijevozom. Polazak prema Hrvatskoj u ranim popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb oko ponoći.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:40 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati.

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu: 25,21 € (189,94 kn) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
- boravišnu pristojbu u iznosu od 3-4 € po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
- karte za javni gradski prijevoz – 2 € karta za metro u jednom smjeru

Popusti:
- 50% popusta za jedno dijete 3 do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
- trokrevetne sobe na upit

Doplate, po osobi:
- slušalice s uređajima za razgled Milana – 3 € (22,60 kn) po osobi (obavezna doplata)
- ulaznica za Duomo di Milano uključuje rezervaciju termina, posjet katedrali, muzeju katedrale i panoramskoj terasi stepenicama – 25,22 € (190,02 kn) po osobi; 13,27 € (99,98 kn) djeca 6-10,99 godina; besplatno za djecu do 5,99 godina (prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)

Informativna cijena ulaznica (cijene ulaznica su informativne te se mogu promijeniti do datuma polaska, plaćanje na licu mjesta pružatelju usluga):
- ulaznica u Castello Sforzesco – 10 € (75,35 kn) po osobi; djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz, mladi 18-25 godina i stariji od 65 godina plaćaju 8 € (60,28 kn) po osobi
- Pinacoteca di Brera, jedna od najboljih umjetničkih galerija u Italiji – 12 € (90,41 kn)  po osobi, mladi 18-25 godina 2 € (15,07 kn) po osobi
- Fondazione Prada (muzej moderne umjetnosti) – 15 € (113,02 kn) po osobi; djeca do 18 godina i stariji od 65 godina ne plaćaju ulaz, mladi 18-25 godina 12 € (90,41 kn)
- Prirodoslovni muzej, idealan za djecu – 5 € (37,67 kn) po osobi; djeca do 18 godina ne plaćaju ulaz

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 13,27 € (99,98 kn)
- 2 red – sj. 5,6,7,8 13,27 € (99,98 kn)
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 33,18 € (249,99 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Važne informacije:
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije.
Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Milano) se nalazi na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalni konzul: dr.sc. Stjepan Ribić.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
smještaj u Milanu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
razgled Milana prema programu
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, i sl.)
boravišnu pristojbu po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
slušalice s uređajima za razgled Milana
ulaznica za Duomo di Milano uključuje rezervaciju termina, posjet katedrali, muzeju katedrale i panoramskoj terasi stepenicama
doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)napojnicu za vozače i vodiča – 2 € po posobi po danu
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
112,81 €

849,97kn