Samos - Istražujemo na Samosu

Pythagoreion, Grčka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grčka

Destinacija putovanja

Destinacija

Samos

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 160 osoba

Hotel 2*

Vrsta smještaja

Hotel 2*

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Pitagorin otok, Efes i netaknute plaže


Samos - bucket list:
• Potraži hedonista u sebi
• Matematički genij a2 + b2 = c2
• Kino pod zvijezdama u selu Mitilini
• Ručaj kao pravi Grk
• Osjeti vrijeme Dodekaneza u mjestu Skala
• Provedi dan u pratnji bogova Helios, Posejdona I Eola
• Ne zaboravi putovnicu za posjet turskom Efezu

SAMOS
Biser Egejskog mora, koji će vas osvojiti i očarati prelijepim plažama, brojnim vinogradima, bujnim zelenilom i legendama o slavnim  grčkim misliocima
Otok ima nekoliko aduta, s kojima uvijek iznova privlači turiste: lijepi krajolici, ugodna mala mjestašca, restorani u kojima nude domaću hranu i vino, pješčane i šljunčane plaže, ugodna sredozemna klima... Ako želite nešto više od klasičnog odmor, priuštite si izlet na otok Patmos i otkrijte skrivene ljepote otoka. Samos je i otok slavnoga matematičara Pitagore- tipičan suvenir koji će vas podsjećati na prelijepo ljetovanje na Samosu je Pitagorina čaša. Zanimljivo je i posjetiti Pythagorion na jugu otoka, koji je omiljena destinacija nautičara. Tu su brojne taverne, restorani i lokali, a možete pogledati i ostatke Pitagorine škole. Ako ste ljubitelj surfanja i volite svježinu, svakako posjetite  vjetrovito ribarsko selo Kokkario.

PYTHAGORION
Nekada staro ribarsko naselje, danas lijepo malo turističko mjesto na jugu otoka; 3 km od zračne  luke,  14  km od grada Samosa, poznato okupljalište mnogih vlasnika jahti. U mjestu je puno taverni, restorana i lokala, a tu je i plaža Potokkaki, gdje se nalaze ruševine Pitagorine škole.

Program putovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – SAMOS – PYTHAGORION I noćenje
Samos, otok znanosti i ljubavi, smatra se jednim od najzelenijih otoka u Egejskom moru. Neotkrivene plaže i netaknuta priroda, ljubaznost i dobrota domaćih stanovnika samo su jedan od razloga za posjet tom grčkom biseru.

2. DAN: PYTHAGORION I doručak, noćenje
Pythagorion se tijekom vladavine Polikrata, od 6. do 7. stoljeća prije Krista smatrao poznatim odmara- lištem, u kojem i danas možete vidjeti ostatke mnogih arheoloških nalazišta (ostaci gradskih zidina, hram božice Here, tunel Eupalinos). Danas se smatra omiljenim turističkim gradom, sa širokom promenadom, uskim, popločanim ulicama punim lokala i tipičnih taverni, gdje ćete i vi uživati u opuštenim danima od- mora. Vrijedi posjetiti i Eupalinov tunel, koji prolazi iznad mjesta Pythagoriona i smatra se osmim čudom antičkog svijeta.

3. DAN: OTKRIVANJE SKRIVENIH PLAŽA EGEJSKOG BISERA I doručak, noćenje
Plaže na Samosu smatraju se skrivenim biserom u Egejskom moru. Uglavnom su šljunčane, što vodi daje poseban tirkizno-kristalni izgled. Među najljepše plaže na otoku ubrajaju se Lemonakia i Tsamadou, koje zaista vrijedi obići.

4. DAN: PIKNIK NA OTOKU SAMIOPULA I doručak, noćenje
Otok Samos i otočići koji ga okružuju mogu se podičiti kristalno čistim morem i prekrasnom obalom, stoga vrijedi posjetiti netaknute plaže iz snova. Na rajskoj plaži Kakorema i plaži otoka Samiopula imat ćete vremena za kupanje i uživanje na suncu dok vam kapetan priprema izvrstan ručak.

5. DAN: TURČIJA – EFEZ I doručak, noćenje
Nakon kratke plovidbe sa Samosa moći ćete pogledati potpuno drugačiji svijet – svijet Orijenta! Putem pokraj hram božice Artemide, koji se smatrao jednim od sedam antičkih čuda, stići ćete u Efez, najveći antički muzej na otvorenom. Nalazi koje ćete obići uz zanimljive priče vodiča, dočarat će život starih Grka i Rimljana; agora, hramovi, vodovod, javni toaleti, knjižnica, kazalište. Lučki grad Kusadasi s turskim bazarima mjesto je na kojem ćete moći utažiti i glad za kupnjom te isprobati svoje umijeće cjenjkanja.
Važno: za izlet u Tursku viza nije potrebna, ali trebate valjanu putovnicu.

6. DAN: PYTHAGORION I doručak, noćenje
Dan za istraživanje otoka u vlastitom aranžmanu. Preporučujemo posjet gradu Samosu u obliku amfi- teatra uz prekrasan zaljev, koji jednostavno poziva na šetnju promenadom i posjet znamenitostima kao što su Pitagorin trg te bizantski i arheološki muzej.

7. DAN: PYTHAGORION I doručak, noćenje
Kupnja suvenira, kupanje u kristalno čistom moru i posjet tipičnoj grčkoj taverni pravi su izbor za pro- vođenje posljednjih dana na otoku ljubavi.

8. DAN: SAMOS - LJUBLJANA I doručak
Završetak pun morskih uspomena i polazak kući.

Napomena: raspored posjeta (po danima) može se promijeniti, što ne utječe na kvalitetu programa.

OBAVEZNA DOPLATA za turističku pristojbu: 1,5 EUR po danu po osobi
Podaci su informativni i podložni promjenama. Plaćanje se vrši na licu mjesta.

POPUSTI:
- za mladence 7%
- za seniore (od 60 godina) 7%

POSEBNA NAPOMENA: Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni su isključivo dolasku na destinaciju i odlasku s nje te s tim povezanim transportima, a ne odmoru.                       

VAŽNA NAPOMENA!    
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek raspored letova po danima za svako odredište. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Moguće je da red letenja na charter programima uslijed pojačanog naleta redovnih linija, a posebno u visokoj sezoni bude nepovoljniji. Organizator putovanja na takav red letenja i promjene koje mogu nastati ne može utjecati. Posljedično tome moguće je da zbog nepovoljnijeg reda letenja nije moguće odmah ući u smještajne objekte na destinacijama. Također prilikom povratnog leta i nepovoljnijeg reda letenja na odlasku s destinacije moguće je da gosti moraju napustiti svoje sobe u smještajnim objektima puno prije polaska zrakoplova. U tom slučaju gosti se prilikom ulaska u smještajne objekte na dan dolaska i izlaska iz smještajnih objekata na dan odlaska moraju strogo držati kućnog reda koji propisuje svaka hotelska kuća.

LET I PUTNI DOKUMENTI:   
Zračna luka: Samos
Trajanje leta: približno 2.10h
Vremenska razlika: +1h
Dokumenti za putovanje: važeća putovnica ili osobna iskaznica (za hrvatske državljane).
                   
PARKING U ZRAČNOJ LUCI U LJUBLJANI Jožeta Pučnika: Svim putnicima i posjetiteljima koji žele koristiti vanjsko parkiralište moći će parkirati automobil na cijelom vanjskom parkiralištu P1, gdje je na raspolaganju više od 900 parkirnih mjesta. Osiguravamo besplatan parking za prvih 70 rezervacija. Parkiralište se može platiti na parkiralištu na parkomatu P1 ili na parkirnoj blagajni u garaži. Cijean 55 EUR.                 

Cijena uključuje

povratni let Ljubljana - Samos - Ljubljana,
zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
prijevoz prtljage u posebnom zrakoplovu: do 23 kg,
autobusni prijevoz do/od odabranog objekta,
7 noćenja s doručkom u hotelu 2* ili 3* u odmorištu Pythagorion,
izlet piknik na otoku Samiopila,
izlet u Tursku,
slovenski vodič,
usluge predstavnika u zračnoj luci,
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

putno osiguranje - OBAVEZNA DOPLATA,
obroke drugačije od navedenih,
prijenos prtljage u zrakoplovnim lukama,
fakultativne izlete,
napojnicu vozačima i vodičima,
najam opreme na plažama,
druge usluge koje nisu navedene,
boravišnu pristojbu.

Lokacija putovanja

Pythagoreion, Grčka

KS01

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
5.040 kn